"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΠΑΣΟΚ-ο-ΣΥΡΙΖΑίικο ΣΟΥΡΓΕΛΟΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΙΚΟ: Τσίπρας – Παπανδρέου: Διαφορετική καταγωγή, κοινά συμπλέγματα

 


Γράφει ο ΜΑΝΟΣ ΒΟΥΛΑΡΙΝΟΣ

ΓΑΠ (ο) συντομογραφία από τα αρχικά του Γεωργίου Ανδρέα Παπανδρέου«ο ΓΑΠ δεν είναι ο πρώτος κληρονόμος που ρίχνει την οικογενειακή επιχείρηση στα βράχια».  2. μονάδα μέτρησης ευφυίας, όπου 1 ΓΑΠ ισοδυναμεί με την αντιληπτική ικανότητα ενός Γεωργίου Ανδρέα Παπανδρέου «δεν καταλαβαίνω πώς αντέχεις να προσπαθείς να εξηγήσεις τα αυτονόητα σε ανθρώπους που το μυαλό τους δεν ξεπερνά το 1 ΓΑΠ» 3. αυτός που ενώ στερείται προσόντων νομίζει ότι είναι υπερεπαρκής «ο Αλέξης είναι τόσο ΓΑΠ που δεν μπορεί να καταλάβει γιατί αποτυγχάνει σε όλες του τις συνεντεύξεις για δουλειά».


Δεν ξέρω την αιτία της συνάντησης του μπροέδρου Τσίπρα και του Γεωγίου Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά νομίζω ότι ήταν μια συνάντηση που άργησε πολύ να γίνει καθώς αυτά που ενώνουν τους δύο πολιτικούς της Αριστεράς είναι πολύ περισσότερα από αυτά που τους χωρίζουν. Μπορεί η καταγωγή τους να είναι τελείως διαφορετική (πρίγκιπας ο ένας, μικροαστός ο άλλος) αλλά και οι δύο έχουν την ίδια δυσκολία αντίληψης της πραγματικότητας, την ίδια ανεπάρκεια και την ίδια έλλειψη δισταγμού να πουν και να κάνουν το οτιδήποτε προκειμένου να πετύχουν τους ιδιοτελείς σκοπούς τους

Αυτό φυσικά δεν είναι παράξενο καθώς ο ένας είναι το φυσικό τέκνο του Ανδρέα του Παπανδρέου και ο άλλος το πνευματικό τέκνο του παπανδρεϊσμού. 

Μπορεί δηλαδή οι μητρικές γλώσσες τους να είναι διαφορετικές, αλλά...

 

 η κληρονομιά τους είναι κοινή.



Δεν υπάρχουν σχόλια: