"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Σαν σήμερα (25/7/ΧΧΧΧ)

325: Λήξη εργασιών για την Α' Οικουμενική Συνοδο στη Νίκαια της Βιθυνίας. Καθιερώνεται το Σύμβολο της Πίστεως («Πιστεύω») και η μέθοδος του υπολογισμού του Πάσχα.


1893: Εγκαινιάζεται η διώρυγα της Κορίνθου.


1917: Καταδικάζεται σε θάνατο ως πράκτορας της Γερμανίας κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο η Μαργκαρίτα Γκιρτρουίντα Ζελ, γνωστή ως Μάτα Χάρι.


1929: Ψηφίζεται από τη Βουλή επί πρωθυπουργίας Ελευθερίου Βενιζέλου ο νόμος «Περί μέτρων ασφαλείας του κοινωνικού καθεστώτος και προστασίας των ελευθεριών». Είναι γνωστός ως «Ιδιώνυμο» και είχε στόχο την καταστολή της κομμουνιστικής προπαγάνδας και δράσης.
1943: Σφαγή 152 ΑΜΑΧΩΝ (Οι περισσότεροι γυναικόπαιδα)  απο τους Γερμανούς Ναζί στην Μουσιωτίτσα Κάτω Λάκκας Σουλίου


1978: Γεννιέται στο νοσοκομείο Όλντχαμ της Αγγλίας,  το πρώτο στον κόσμο «παιδί του σωλήνα».

1979: Στη Νικαράγουα, τη διακυβέρνηση αναλαμβάνει ο Ντανιέλ Ορτέγκα, ηγέτης των Σαντινίστας, που επικράτησαν ύστερα από πολύχρονο αγώνα. Ο  δικτάτορας Αναστάζιο Σομόζα μετά την ανατροπή του το σκάει από τη χώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: