"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΟ...Ναι αλλά έβαλαν τους πλουτοκράτες-καναλάρχες να κοιμηθούν σε ράντζα.

Aπό τον aNameToCome 


Τεράστιος θρίαμβος του επικεφαλής του στρατηγικού σχεδιασμού Νίκου Καρανίκα, αφού ο νόμος Παππά κρίθηκε αντισυνταγματικός από το Συμβούλιο της Επικρατείας και έτσι θα μπορεί να συνεχίσει να παρακολουθεί την αγαπημένη του Ελένη Μενεγάκη απρόσκοπτα. 


Άσε που γλύτωσε και ο σύντροφος Καλογρίτσας την προκαταβολή που είχε χάσει όταν αποκαλύφθηκε ότι δεν έχει μαντήλι να κλάψει. 


14 δικαστικοί δεν αφουγκράστηκαν το σφυγμό της ελληνικής κοινωνίας όπως τους πρόσταξε ο Πρόεδρος τους και έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τη μελέτη του ινστιτούτου της Φλωρεντίας που υπέδειξε ότι το σωστό πέστο θέλει πλατύφυλλο βασιλικό και ότι μόνο τέσσερα κανάλια χωράνε στην Ελλάδα.  


Δεν τρομοκρατήθηκαν από τις διαρροές προσωπικών δεδομένων αλλά και δεν εκτίμησαν τις υποσχέσεις για τακτοποίηση μισθολογικών τους θεμάτων. Και τόλμησαν να κάνουν αυτό που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είχε προαναγγείλει ότι δεν γίνεται. Να ακυρώσουν το διάτρητο κατασκεύασμα για το οποίο ο Υπουργός Επικρατείας διετείνετο ότι «έχει εξαντληθεί το νομικό οπλοστάσιο».  


Πρόκειται για το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου, ένα φιάσκο μεγαλύτερο και από την Coca Cola βανίλια και όσοι μας διαβάζετε ξέρετε ότι το είχαμε προαναγγείλει.  


Το πολιτικό στραπάτσο είναι τεράστιο αφού μετά τις εκκωφαντικές αποτυχίες σε όλα τα άλλα επίπεδα, είχαν ποντάρει σε αυτό το κατασκεύασμα όλο το λαϊκισμό που είχαν κάβα.  


Μια κυβέρνηση με στοιχειώδη αξιοπρέπεια θα είχε ήδη αναγγείλει τις παραιτήσεις τουλάχιστον αυτών που το επινόησαν, το έκαναν σημαία και σύμβολο του δήθεν αντιμονοπωλιακού τους αγώνα. 


Όμως δεν πέρασαν παρά λίγα λεπτά από την ανακοίνωση του αποτελέσματος και η κυβερνητική εκπρόσωπος έκανε μια δήλωση πρωτοφανή, επιτιθέμενη ευθέως στο ανώτατο δικαστήριο κατηγορώντας το ότι στο παρελθόν έκριναν συνταγματικά τα μνημόνια (παρότι η ίδια και οι σύντροφοι της έφεραν και ψήφισαν το τρίτο και χειρότερο μνημόνιο) και έκρινε συνταγματικό το PSI το οποίο διέλυσε τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ το PSI το έχουν κάνει λάστιχο, Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή το λένε σωτήριο, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο το λένε καταστροφικό και την Κυριακή κοκκινιστό με πατάτες τηγανητές. 


Μας είπε επίσης ότι η απόφαση στέλνει χιλιάδες παιδιά εκτός παιδικών σταθμών, ακυρώνει χιλιάδες προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού μόνο ότι καθυστερεί την ανακάλυψη του φαρμάκου για τον καρκίνο δε μας είπε, διότι ως γνωστόν τα δις που πληρώνουμε σε φόρους και ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσαν είναι για τους μισθούς των στρατιών των μετακλητών τους ενώ όλοι οι κοινωνικοί πόροι θα προέρχονταν από τα 250 ψωρο-εκατομμύρια του διαγωνισμού


Καλύτερα βέβαια να μη πάνε τα παιδάκια παιδικό σταθμό, να κάτσουν να βλέπουν Ελένη Μενεγάκη μπας και γίνουν κι αυτά κάποια μέρα σύμβουλοι στρατηγικού σχεδιασμού της κυβέρνησης. 


Tι σου λένε δηλαδή κατάμουτρα; 


Ότι...
 δεν πειράζει να κάνουμε ό,τι γουστάρουμε και να νομοθετούμε ενάντια στο Σύνταγμα αν παράγεται αποτέλεσμα με το οποίο μπορούμε να τροφοδοτήσουμε το λαϊκισμό μας


Θα ήταν ένα μνημείο της χειρότερης ποιότητας λαϊκισμού αν δεν ήταν μια ευθεία απειλή στην μορφή του πολιτεύματος.  


Είναι σαφές ότι τέτοιας ποιότητας πολιτικό προσωπικό δεν πρόκειται να έχει την ευθιξία να παραιτηθεί όταν κατατροπώνεται, θα μείνει προσκολλημένο στην εξουσία μέχρι να αρχίσουν να ακούγονται οι μηχανές και οι έλικες από τις ταράτσες των υπουργείων του....



Δεν υπάρχουν σχόλια: