"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΟ: κάτα-κατα-κατα-καταταρρέουν! - (Και το μπουρδέλο μαζί τους...)



Τσίπρας, Παππάς και Σία  όπως οι   στίχοι θρυλικού άσματος “καταρρέω” του μακαρίτη Νικόλα Ασιμου  με την   φωνή του Βασίλη Παπακωνσταντίνου:
 

“Καταρρέω κι άλλο πλέον  δεν μπορώ/ θα ερωτευτώ  τον Παπανδρέο, τον Ποπάυ, τον Ζορρό/ δεν  θα  ξαναγαπήσω θηλυκό”

“Μ έναν  κνίτη πρώτα η μ έναν χριστιανό/ μ έναν  ξαναμμένο μωαμεθανό/ που μ έκανε πρεζάκια παρδαλό”

“Οι  δικαιολογίες είναι περιττές/ κι  από  εμπειρίες  είχες αρκετές/ε, άιντε ξεκαθάρισε τι θες”


 
Τα  δεδομένα   ορατά  και   ανατριχιαστικά. 


Τα  αναφέρω ανάκατα:   


Εντός  των    “αριστερών”  τειχών  πέφτουν   σφαλιάρες, αλληλοκαρφώματα και αλλημαχαιρώματα. Αυτοί που  βλέπουν “πόρτα”  από τον επερχόμενο  ανασχηματισμό εφορμούν εναντίον  των άλλων που παραμένουν  πιστοί  στον πρόεδρο τον  γνωστό!

 
Προς το παρόν ο Σκουρλέτης έχει θέσει υποψηφιότητα  σε ρόλο αντι-Τσίπρα

 
Πολύ πιθανή  η αντισυνταγματικότητα  των  αδειών  των καναλιών. Ενα το κρατούμενο αυτό!

 
Εντελώς  αληθινή η  καθημερινή κατάρρευση των  δημοσκοπικών  ερευνών. Δεύτερο κρατούμενο αυτό!

 
Και άκρως  πιθανό το σενάριο  του (πεισματικού)   nein του Σόιμπλε και  των Γερμανών για «απομείωση  χρέους», δηλαδή «δεν βάζουμε πλάτη και άντε παιδάκι  μου  στην  ευχή του Χριστού και της Παναγίας». Τρίτο και τελευταίο  κρατούμενο αυτό!

 
Καθόλου τυχαίο και  συμπτωματικό  που  ο Τσίπρας και η  παρέα του έχουν  θέσει ως χρονικό όριο «αντοχής»   τον τελευταίο μήνα του χρόνουΜέχρι  τον Δεκέμβριο  η «αναδιάρθωση», «απομείωση»,  «επιμήκυνση»  του  χρέους. Αλλιώτικα;

 
Ορατός και  ο οδικός χάρτης  του (όποιου) succes  story  των Συριζαίων. Πρώτα η αναδιάρθωση. Επειτα η «ποσοτική  χαλάρωση»  εκ μέρους του Ντράγκι,  στην  συνέχεια ανάπτυξη  κατά  2.7%  και στην συνέχεια μείωση  των  φόρων. Ωστε το  2018 να πάνε σε εκλογές με την πιθανότητα να συσπειρώσουν και στην καλύτερη  περίπτωση να   τις κερδίσουν!

 
Αλλιώτικα ο Τσίπρας  προετοιμάζει το έδαφος  για «ηρωική έξοδο». Πράγμα που  σημαίνει  εκλογές. Με το επιχείρημα «με πολεμάνε!  Τόσο το  εσωτερικό  κατεστημένο  της διαπλοκής όσο και το  διευθυντήριο  των Γερμανών  του Σόιμπλε»!

 
Δηλαδή  ψηφίστε με για να ισχυροποιηθώ,  για να αποδείξω  στο κατεστημένο (ντόπιο και ξένο)  ότι ο  Ελληνικός λαός είναι αμετακίνητος. Για να κατοχυρώσω  την διαπραγματευτική  μου ικανότητα. Και  για  να τους αποτελειώσω!

 
Δύο πράγματα  τα πλέον πιθανά:

 Πρώτο,  αυτή  η λογική της «περικύκλωσης»  του Τσίπρα  θα καταφέρει να  συσπειρώσει  αρκετούς. Ετσι θα ανακόψει  την  κατάρρευσή του και έτσι θα συσπειρώσει  αρκετούς  ψηφοφόρους  του που  τώρα  τον μουντζώνουν, τον  βρίζουν και τον χλευάζουν!

 

Και  δεύτερο ο Κυριάκος βγαίνει νικητής  χωρίς όμως αυτοδυναμία. Με  χείρα βοηθείας τη Φώφη. Της αυτοκτονικής  Φώφης.  Που με την «χείρα»   κινδυνεύει να   καταλήξει  πολιτικά «χήρα». Αφού μια δεύτερη σύμπλευση με τη γαλάζια παράταξη θα εξαφανίσει κάθε φύλλο  συκής. Σοσιαλδημοκρατικού  χαρακτήρα και κεντροαριστερής  συμπεριφοράς!

 
Τα  πιθανά ορόσημα αυτού του  σεναρίου είναι τα  εξής:
Επόμενος  κομματικός σταθμός: Νέα  Δημοκρατία!

Επόμενος πρωθυπουργός: Κυριάκος Μητσοτάκης

Επόμενος αντίπαλος πάνω στα κεραμίδια:  Αλέξης Τσίπρας!

Επόμενο (πιθανό)  σενάριο: Αδιέξοδο!

Επόμενη κατάληξη: καταστροφή  της χώρας!


 
Το έργο το έχουμε  δει   όλα  αυτά  τα χρόνια. Η επανάληψη καταλήγει άλλοτε σε  φάρσα και άλλοτε  σε τραγωδία. Μακάρι διαψευστώ και να πέσω  έξω!

Δεν υπάρχουν σχόλια: