"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΟ: Ο Μέγας ονειροκρίτης του ανασχηματισμού

Το μεταφυσικό κέντρο της στήλης εργάζεται νυχθημερόν για τη μακροημέρευση της κυβέρνησης που δοξάζει την Ελλάδα μας




Επειδή η αγωνία των συντρόφων έχει... ταβανιάσει -γεγονός κατανοητό αφού είναι ισχυρά η θέλησή τους να θυσιαστούν υπέρ πτωχών και αδυνάτων-, έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα υπερχειλίσεως των έσω υδάτων και παροχετεύσεώς τους στον ροζ ονειρόκοσμο των μελών του υπουργικού συμβουλίου. 


Οι ψυχαναλυτές, οι σύμβουλοι ψυχικής υγείας, οι ψυχοπροπονητές και όσα επαγγέλματα αρχίζουν από «ψ» (ακόμα και οι ψητοπώλες) κάνουν χρυσές δουλειές με τους παραφρονημένους ανασφαλείς καρεκλοκυνηγούς.
 

Ετι δε, οι ανιδιοτελέστεροι όλων έχουν μεταδώσει το άγχος τους να σώσουν την πατρίδα μας και σε μέλη των οικογενειών τους αλλά και του ευρύτερου κύκλου τους. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, τριτοξάδελφος του μπατζανάκη του κουμπάρου της νονάς που βάφτισε τον ψιλικατζή απ' όπου ψωνίζει μπίρες και παγωμένα καραφάκια ούζου επιφανής υπουργός ξυπνάει καταϊδρωμένος καταμεσής της νυκτός, φωνάζει «Αλέξης Τσίπρας!» και ξαναπέφτει σέκος αποδίδοντας με το ροχαλητό του τη Διεθνή, τραγούδια της Πάολας και θούριους του Στάθη Δρογώση.

 
Για να βολέψομεν και ημείς τους πολιτικούς που μερίμνησαν να μας ξαναβολέψουν στην αγκαλιά της κακίστης μητριάς Γερμανίας θα προσφέρομεν άνευ αντιτίμου, εντελώς δωρεάν, τσάμπα δηλαδή κι όποιος προλάβει, τον «Μέγα ονειροκρίτη του ανασχηματισμού», τον οποίον συνέγραψε σε κατάσταση παραληρήματος και με τη μέθοδο της αυτομάτου γραφής ένας τρελός Αραβας ψηφοφόρος της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, ονόματι Αμπντούλ αλ Χαζρέντ.
 

Το έργο είναι πολύτομο και η παράθεσή του σε μερικές χιλιάδες συνέχειες ίσως κούραζε τους αναγνώστες που δεν περιμένουν υπουργείο και συνεπώς την ευκαιρία να αυτοθυσιαστούν για την πατρίδα. Γι' αυτό θα κορφολογήσουμε μερικές λέξεις και θα προσφέρομεν τις αρμόζουσες ερμηνείες.

 
Αλέξης Τσίπρας: 
Αν δεις στον ύπνο σου τον πρωθυπουργό και δεν τρομάξεις, τότε πρέπει να το κοιτάξεις. Το σπατουλάρισμα, οι ρεβεράντζες και τα καλοπιάσματα που του ρίχνεις στον ξύπνιο σου έχουν ποτίσει με γλίτσα τους τοίχους του υποσυνειδήτου κι αυτό θα γεμίσει με μούχλα τον χαρακτήρα σου. Να κοιτάξεις να καλέσεις κάναν ψυχομπογιατζή να σου στοκάρει τις τρύπες που έχουν ανοίξει στην ξεχειλωμένη συνείδησή σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: