"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΟ: Μια ζαρντινιέρα ίσως θα ήταν καταλληλότερη πρόεδρος του ΕΣΡ. - Ο Στρατηγός Ανεμος - Καπετάν Γράνας είναι πολύ σημαντικός κωμικός για να εγκλωβιστεί σε θεσμική θέση

Aπό τον aNameToCome 


Οι άνθρωποι δεν μπορούν να δεχτούν την ήττα, είναι ανίκανοι να διαχειριστούν οτιδήποτε.  


Από την εξέλιξη του περιβόητου διαγωνισμού Παππά ο οποίος υποτίθεται ήταν μια αριστοτεχνικά υφασμένη δολοπλοκία για να ηττηθεί η καθεστηκυία τάξη των καναλαρχών, για να καταλήξει σε μια ήττα που κάνει το Βατερλό να δείχνει επικό θρίαμβο, αντιλαμβανόμαστε πλέον ότι οι κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες δεν είναι ο απόγονοι του Μακιαβέλι, αλλά γνήσια τέκνα του καραγκιόζη-φούρναρη. 


Και τι κάνουν οι φωστήρες μετά από την τεράστια φάπα με το σβέρκο του ακόμα κατακόκκινο;  


Μα φυσικά ένα ακόμα βήμα προς την γελοιοποίηση: προτείνουν για πρόεδρο του ΕΣΡ τον ευπατρίδη, τον σαμουράι, τον ποιητή, τον Βύρωνα Πολύδωρα


Ποιος είναι ο Βύρων και τι εκπροσωπεί ξέρουμε όλοι, μη σας κουράσω με τις ζαρντινιέρες, τους στρατηγούς άνεμους, το φλερτ με την Χρυσή Αυγή, το διορισμό της κόρης του μετά την προεδρεία της Βουλής που του δόθηκε για μια μέρα.  


Το θέμα είναι τι εκπροσωπεί, τι συμβολίζει ο Βύρων, γιατί ο Βύρων δεν είναι πολιτικός, είναι ένα πολιτικό ινσταλέισον.  


Είναι ένα έργο τέχνης, ένα αριστούργημα του λαϊκισμού


Είναι η ευθεία δήλωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιπαλεύει το δεξιό, το συντηρητικό, παλεύει οτιδήποτε δεν είναι γελοίο. Γιατί ό,τι φέρει ακόμα και ψήγμα κοινής λογικής, θραύσμα ορθού λόγου δεν είναι συμβατό με το σύμπαν γελοιότητας που σκοπό έχει να εγκαθιδρύσει. 


Μας έχουν πάρει τα αυτιά με τα κηρύγματα τους για το νέο, το άφθαρτο, το καθαρό, και αντιλαμβάνεσαι ότι από το παλιό, το σάπιο, το διεφθαρμένο, το διαπλεκόμενο, που κατάστρεψε τη χώρα εξαιρείται η λαϊκίστικη δεξιά, αυτή πρόσφερε στη χώρα πολλά. Είναι τόσο ξεδιάντροπη η ταύτιση του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ με την Καραμανλική Δεξιά που σε κάνει να πιστεύεις ότι ο Τσίπρας πριν καταθέσει στεφάνι στο σκοπευτήριο της Καισαριανής, κατέθεσε ένα στη Ραφήνα. 


Μπορούσες να οσμιστείς την αμηχανία των υπαλλήλων τους στα σόσιαλ μίντια να δικαιολογήσουν αυτή την επιλογή που έκανε ακόμα και βουλευτές τους να διαμαρτύρονται ότι τους ξεφτιλίζει. Η αλήθεια είναι ότι εγώ αν ήμουν συριζοτρόλ θα ζήταγα...
 αύξηση με τις καθημερινές μαλακίες που με βάζουν να στηρίζω. 


Για Πολύδωρα θα ζήταγα και βαρέα-ανθυγιεινά. 


Ολόκληρη η αντιπολίτευση φυσικά μέσα σε λεπτά της ώρας διεμήνυσε ότι ο Βύρωνας δεν πληροί τις προϋποθέσεις για την θέση που προτάθηκε για να ακολουθήσει μια παραληρηματική συνέντευξη του στην ΕΡΤ (που πλέον διδάσκει ήθος στα κρατικά κανάλια της Βόρειας Κορέας) στην οποία ο Πολύδωρας μας αποκάλυψε μεταξύ άλλων ότι είναι θύμα «assassination of character» και αναρωτήθηκε αν κάποιοι επιθυμούν τον φυσικό του θάνατο αν και δεν θα μπορούσα να φανταστώ κάποιον άλλο που θα είχε όφελος από κάτι τέτοιο εκτός από τον Μάρκο Σεφερλή.



Δεν υπάρχουν σχόλια: