"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Ούφο με (γαλανόλευκο) σκούφο

Γράφει η ΡΙΚΑ ΒΑΓΙΑΝΗ

Ο ΟΗΕ διόρισε Πρέσβειρα επί της Υποδοχής Εξωγήινων.Tη μισή μέρα την πέρασα για να διασταυρώσω την είδηση: Μου φαινόταν απίστευτη, σαν πρωταπριλιάτικο ψέμα. Μόνο που δεν ήταν. 

Πράγματι, εξετάζεται το ενδεχόμενο να έρθει προς ψήφιση, στην Ολομέλεια των Ηνωμένων Εθνών, ο επίσημος διορισμός της Μαλαισιανής αστροφυσικού Μαζελάν Οτομάν, ως «υπεύθυνης επί της Υποδοχής Εξωγήινων Μορφών Ζωής». 

Απαράδεκτο!

Αυτή η θέση έπρεπε σε κάθε περίπτωση να καταληφθεί από Ελληνα. Τι δουλειά έχει η Μαλαισιανή αστροφυσικός, μια επιστήμων με εξειδίκευση σε διαστημικά προγράμματα με ένα τέτοιο πόστο; Γι’ αυτό πάει κατά διαόλου η ανθρωπότητα, γίνονται λάθος διορισμοί σε λάθος θέσεις.

Κατ’ αρχήν, όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες, οι Μαλαισιανοί δεν ήξεραν ούτε πώς τρώγονται τα βελανίδια (στη Μαλαισία δεν υπάρχουν βελανιδιές - τυχαίο; Δεν νομίζω!). Δεύτερον και σημαντικότερον: Η Μαλαισία να διαθέτει υψηλότατο ερευνητικό και επιστημονικό επίπεδο, με δικό της έμπειρο, σε διεθνείς αποστολές, Εθνικό Αεροδιαστημικό Ινστιτούτο; Σπουδαία τα λάχανα.

Εχει η Μαλαισία τις Εκδόσεις Λιακόπουλου; 

Υπάρχουν Μαλαισιανές Πύλες του Ανεξήγητου; Ξενυχτάει τα Σαββατόβραδα η Κουάλα Λουμπούρ, βλέποντας Χαρδαβέλλα; Ξέρουν οι Μαλαισιανοί τις «Πύλες του Ανεξήγητου;». 

Την τύφλα τους ξέρουν. Ποιος τους έχει μάθει τα απαραίτητα για να υποδεχτούν εξωγήινους και να μη μας κάνει διαπλανητικά ρεζίλι;

Ο Ελληνας θα το πάρει αλλιώς: Εχει εκπαιδευτεί στο «άθλημα «πέφτει-ο-ουρανός-στο κεφάλι-μας». Εχει εμπειρία, την τουριστική τεχνολογία- τεχνογνωσία, και το σαβουάρ βιβρ με τα εξαποδά. Τόσα ούφο, τόσα χρόνια, έχουν κάνει του κόσμου τα πειράματα επάνω μας: Δεν είναι κρίμα να πάει χαμένη τόση εμπειρία; Τόσες εργατοώρες; Πρόκειται για μέγα σκάνδαλο. Συγχωρήστε με, είμαι τρομερά συγχυσμένη. Τουλάχιστον, στην Πρεσβεία-Αλιεν που θα συσταθεί, ας προσλάβουν αποκλειστικά Ελληνες στο προσωπικό.

Υπάλληλος στην Υπηρεσία Υποδοχής Εξωγήινων; Μιλάμε για την απόλυτη ελληνική εργασιακή φαντασίωση», στις συμβάσεις αορίστου χρόνου! Αυτές είναι ευκαιρίες που δεν χάνονται. Πού να στείλω το βιογραφικό μου;

Δεν υπάρχουν σχόλια: