"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Την λιθοβόλησαν γιατι "περπατούσε με άντρα" !

Απο τη ΜΑΡΩ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

Πεσµένη στο χώµα, µια γυναίκα µε κουκούλα στο πρόσωπο εκλιπαρεί για βοήθεια ενώ άνδρες µε τουρµπάνια την έχουν περικυκλώσει και της πετούν ασταµάτητα µεγάλες πέτρες έως ότου χάνει τις αισθήσεις της.

Οι εικόνες φρίκης έρχονται από το Πακιστάν και κάνουν τον γύρο του κόσµου µέσω ερασιτεχνικού βίντεο.

Σύµφωνα µε τον τηλεοπτικό σταθµό Αl Αan που εδρεύει στο Ντουµπάι και ο οποίος διέρρευσε τα πλάνα της ντροπής στο δίκτυο ΑΒC Νews, ο λιθοβολισµός της άτυχης γυναίκας έγινε στην περιοχή Ορακζάι, στο Βορειοδυτικό Πακιστάν. Οι εκτελεστές, αναφέρει η «Daily Μail», είναι προφανώς Ταλιµπάν, που αποφάσισαν να τιµωρήσουν τη γυναίκα επειδή εθεάθη να κυκλοφορεί δηµοσίως µε έναν άνδρα. Μάλιστα, εκπρόσωποι του τηλεοπτικού σταθµού υποστηρίζουν πως έχουν στη διάθεσή τους και άλλα πλάνα, όπου πυροβολείται ένας άνδρας, πιθανότατα εκείνος που κάποιοι είδαν µε το θύµα του λιθοβολισµού. Παραµένει ωστόσο αδύνατο να εξακριβωθεί η αυθεντικότητα του βίντεο και ο ακριβής χρόνος λήψης.

Τέτοιου είδους βίντεο δυστυχώς δεν συνιστούν µεµονωµένα περιστατικά. Πέρσι, την οργή των Πακιστανών προκάλεσαν πλάνα που είδαν το φως της δηµοσιότητας και έδειχναν στρατιώτες στη βορειοδυτική Κοιλάδα Σουάτ να µαστιγώνουν µια έφηβη µε την κατηγορία ότι είχε συνάψει σχέση µ ένα αγόρι. Εκατοντάδες σχολεία θηλέων έχουν επίσης ανατιναχθεί στην περιοχή από τους στρατιώτες που προσπαθούν να επιβάλουν τη δική τους σκληρή εκδοχή του ισλαµικού νόµου. Η Κοιλάδα Σουάτ γίνεται πυκνά - συχνά πεδίο µάχης ανάµεσα στον πακιστανικό στρατό και τους Ταλιµπάν.

Ο λιθοβολισµός συνιστά πολύ συνηθισµένη µέθοδο τιµωρίας στις φανατικά ισλαµικές χώρες. Εκεί όπου η βία ξεπερνά κάθε όριο και τα κεκτηµένα δικαιώµατα των γυναικών της Δύσης είναι παντελώς ανύπαρκτα.

Στο Αφγανιστάν, ένα ζευγάρι εκτελέστηκε διά λιθοβολισµού από τους Ταλιµπάν τον περασµένο µήνα, επειδή υπέπεσε στο «έγκληµα» της µοιχείας.

ΠΗΓΗ ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: