"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Πού μετατάσσονται κ. Πρωθυπουργέ;

Αρθρο ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ
Της ΡΕΑΣ ΒΙΤΑΛΗ

(...)Ακουγα την ομιλία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και συγκεκριμένα στο σημείο που μιλούσε για την κατάντια του ΟΣΕ. Ενώ λοιπόν τόνιζε το απαραίτητο και το εσπευσμένο (ήμουνα νιά και γέρασα) των ενεργειών για ν΄αλλάξει ο χρόνιος εκτροχιασμός των τρένων του… Στο τέλος (ως συνήθως σε κάθε αναφορά στο χώρο ή στο τέρας του Δημοσίου) κατέληξε «οι υπάλληλοι δεν θα απολυθούν, θα μεταταχθούν ».

Ανοίγω Μπαμπινιώτη. Μετατάσσω σημαίνει μετακινώ δημόσιο υπάλληλο σε κενή θέση του ιδίου βαθμού άλλου υπηρεσιακού κλάδου αναλόγως με τις παρουσιαζόμενες ανάγκες.  

Και ερωτώ αξιαγάπητε Πρωθυπουργέ:

1.Ποιες είναι ακριβώς αυτές οι τρύπες στο δημόσιο που έχουν ανάγκη κάλυψης;
Γιατί εμείς έχουμε την λανθασμένη ίσως εντύπωση ότι το δημόσιο είναι τίγκα! (Λογικά πρέπει νάναι πολλές και βαρβάτες οι κενές θέσεις γιατί έχετε γαμ… -μετά συγχωρήσεως- κ. Πρωθυπουργέ, λεκτικά, στις μετατάξεις).

2. Άντε και τον μετατάξατε…Τι service θα μας επιφυλάσσει εμάς, τους έρημους πολίτες, ένας δημόσιος υπάλληλος που συνήθισε να εισπράττει υπερωρίες που ποτέ δεν έκανε και έπαιρνε επιδόματα μούφα που τριπλασίαζαν τον μισθό του για πλάκα; Σε ποια υπηρεσία-φωλιά τακτοποιείτε και πάλι τον λύκο που δημιουργήσατε;

3. Αν η λέξη –μετάταξη- είναι απλώς ένδειξη αβροφροσύνης γιατί δεν επιφυλάσσετε την ίδια και για τον ιδιωτικό κόσμο που μαστίζεται; Που χάνει θέσεις εργασίας, ξεχνάει λέξεις…Άκου υπερωρία!...Καθώς ένα εκκρεμές «ουδείς αναντικατάστατος» πλανάται καθημερινά πάνω από το κεφάλι του…Χαιρετάει συντάξεις, προσαρμόζεται βίαια, βλέπει την βενζίνη στο 148 και στις πιστωτικές του κάρτες επιτόκιο μέχρι και 18%, διαπραγματεύεται μειώσεις ενοικίων, μετράει «ενοικιάζεται» και «πωλείται» στους δρόμους και στην τσέπη του, τρέχει να καλύψει επιταγές, υποφέρει, μουτζώνει, χτυπιέται, πέφτει σε κατάθλιψη, πεθαίνει κι ανασταίνεται (ας κάνει κι αλλιώς!) και ακούει, ως επιβράβευση ενδεχομένως, με απέραντο θράσος ότι αν ενισχύει το κράτος με φόρους δικαιούται να πουντιάσει το χειμώνα;

4. Την εξυπνάδα της μετάταξης τη λέτε και στην Τρόικα; Παίζετε και μ΄αυτούς το παιχνίδι «εδώ παπάς, εκεί παπάς, που 'ν' ο παπάς» που παίζετε και με μας;

5. Δεν βαρεθήκατε τα ίδια και τα ίδια; Δεν εμπεδώσατε τίποτα; (αν δε πληρώσεις έλεγε η γιαγιά μου δε μαθαίνεις….Εμείς μια ζωή… Χρέωσέ τα σε μένα, Γιώργο!!!)

Αξιαγάπητε κ. Πρωθυπουργέ, Σας χαιρετώ, σας φιλώ και τρέχω να προλάβω… Εμένα γαμώτο ποιος θα με μετατάξει κάπου; Γαμώ την ατυχία μου γαμώ! (μετά συγχωρήσεως κ. Πρωθυπουργέ).

ΠΗΓΗ Protagongr

Δεν υπάρχουν σχόλια: