"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΝουΔοΣΥΡΙΖΑίικο ΛΑΘΡΟΜΑΧΜΟΥΤΟΞΕΦΤΙΛΑΡΟΠΛΗΚΤΟ ΚΩΛΟXΑΝΕΙΟ: Δύο φωτογραφίες, χιλιάδες λέξεις για την κατάντια του ελληνόφωνου μπουρδελιστάν

 



Δύο φωτογραφίες, χιλιάδες λέξεις και χιλιάδες μικρές και μεγάλες προδοσίες σε βάρος της πατρίδας και του λαού.

Η πρώτη είναι στάση Ομόνοια. Ο συρμός του ΗΣΑΠ είχε γεμίσει με τσαντόρ, νικάμπ και μπούρκες. Δείτε μια ενδεικτική γωνιά του πενταβρόμικου βαγονιού.

Λίγα λεπτά αργότερα, αποβίβαση από τον σταθμό του μετρό στον Ευαγγελισμό. Μια από τα ίδια. Φέσια, μούσια, τσαντόρ, νικάμπ και μπούρκες.

Τέτοιες εικόνες δεν υπάρχουν μόνο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αλλά σε κάθε γωνιά της πόλεως. Οπου κι αν πας η παρακμή και η πολιτισμική αλλοίωση σε πληγώνουν.

Γκράφιτι, δυσοσμία, εποικισμός από αφροασιατικούς πληθυσμούς, εγκληματικότητα και ανασφάλεια. Αυτή είναι η πραγματική κατάσταση στην πόλη όπου διαμένει περίπου ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας.

Αυτό, δηλαδή, είναι Αθήνα; Η πάλαι ποτέ καρδιά του δυτικού πολιτισμού; 

 Πώς στην ευχή άλλαξε τόσο δραματικά η φυσιογνωμία της πόλης; Γιατί παραδοθήκαμε άνευ όρων και αφήσαμε την πρωτεύουσα της χώρας να γίνει Ισλαμαμπάντ;

Κι ύστερα...

 

 απορεί ο οικτρός Μπακογιάννης γιατί τον μαύρισαν. Και λίγο μαύρο έφαγε. 

 

Κι άλλο τόσο μαύρο πρέπει να… φάνε όσοι εκλέγονται για να νομοθετούν την καταστροφή της Ελλάδας.


 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: