"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑίικο ΣΟΥΡΓΕΛΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Αριστερά παρατράγουδα σε οίστρο!

 




Ο πρώην δημοσιογράφος και νυν ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, επί προεδρίας Στέφανου Κασσελάκη, γελοιοποιείται και δήλωσε ότι παραιτείται από την ευρωομάδα του κόμματος (αλλά όχι από το ευρωβουλευτιλίκι και το γενναίο μηνιάτικο που προσφέρουν αι Βρυξέλλαι).

● Στο ομολογουμένως αξιοπρόσεκτο κείμενό του, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι
«η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο κόμμα στερείται σοβαρότητας. […] Αυτό δεν έχει συμβεί στην ιστορία των αξιωματικών αντιπολιτεύσεων, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς».

Είναι αλήθεια ότι η ιστορία της Αριστεράς μέχρι να σκάσει μύτη ο Κασσελάκης δεν έβγαζε γέλιο. Μόνο δάκρυα, θάνατο, πόνο και κραυγές των θυμάτων της, στα οποία περιλαμβάνονται και πολλοί που πίστεψαν τα ιδεολογήματά της.

Με τον Κασσελάκη η υπόθεση βγάζει πολύ γέλιο και από τον ΣΥΡΙΖΑ πλέον αναδίνεται μια οσμή από trash tv ή, για να διατυπωθεί κομψότερα, από μπουρλέσκ μεταμεσονύκτια τηλεόραση χαμηλού προϋπολογισμού.

Κι η απορία που προκαλεί το υπό διαμόρφωση σκηνικό στον ΣΥΡΙΖΑ είναι:  

 

Σε ποια εκπομπή απ’ όλες θα ταίριαζε ο Στέφανος Κασσελάκης στον ρόλο του μόνιμου πανελίστα: 

Στο «Ερωτοδικείο» της Βίκυς Μιχαλονάκου, στα «Παρατράγουδα» της Αννίτας Πάνια ή στο «Αυτόφωρο» της Πέπης Τσεσμελή και του μακαρίτη Πέτρου Λεωτσάκου;



 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΡΚΡΑΤΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: