"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑίικο ΣΟΥΡΓΕΛΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Ας πρόσεχαν. Δεν θα μας λείψουν...

 

Του Μπάμπη Παπαδημητρίου


Αν, όσοι τα βάζουν με τον Κασσελάκη, νομίζουν ότι θα τους λυπηθούμε, κάνουν λάθος.
Μεγάλο. Αναλογικό και χαρακτηριστικό της αχαριστίας με την οποία πολιτεύθηκαν ως εδώ. Όταν ήσαν στην αντιπολίτευση. Όταν αντιμετώπιζαν όλους εμάς, τους «κακούς», με τη ρομφαία του «ηθικού πλεονεκτήματος».  

Όταν κυβέρνησαν, πατώντας πάνω στα ψέμματα, την εξαπάτηση και τις απειλές προς όσους προσπαθούσαμε να συγκρατήσουμε τις καταστροφικές επιλογές τους. Δεν θα μας λείψουν κιόλας!

Οι ιδεολογικές προτιμήσεις των παλαιοκομματικών συριζαίων, που συγκρούονται σήμερα με τον επικεφαλής τους Κασσελάκη, παραμένουν επιβλαβείς για την χώρα. Δεν μας λείπουν και δεν θα μας λείψουν οι «αριστερές» καθαρότητες. Όπως δεν έλειψαν στους σχεδόν πέντε εκατομμύρια πολίτες, που δεν τους εμπιστεύτηκαν στις τελευταίες εκλογές.  

Δεν τους φταίμε εμείς, επειδή αρνήθηκαν να συζητήσουν, να σκεφτούν και να καταλάβουν πώς και γιατί έχασαν 1.315.965 ψηφοφόρους από όσους τους έστειλαν στο χείλος της διακυβέρνησης τον Ιανουάριο 2015. Τόσα χρόνια στην αντιπολίτευση είχαν όλον τον χρόνο που χρειαζόταν για το κάνουν.   

Προφανώς δεν έχει καμία ευθύνη ο κ. Κασσελάκης, ο οποίος όπως χαριτωμένα είπε ήταν «πολύ νέος». Μεταξύ τους και με επικεφαλής τον κ. Τσίπρα τα έκαναν όλα.

Εκείνο όμως που ικανοποιεί όσους από εμάς υποστήκαμε τη σκοπίμως καλλιεργούμενη εχθρότητα, τις άτιμες προσωπικές επιθέσεις, τα ύπουλα ηθικά χτυπήματα είναι ότι τώρα ο συγκεκριμένος χώρος υποφέρει και σπαράσσεται επειδή εφαρμόζουν, μεταξύ τους, τις ίδιες ακριβώς μεθόδους. Την ίδια ικανοποίηση νιώθουν μαζί μας και πάμπολλοι πολίτες, οι οποίοι αντιλαμβάνονται καλύτερα σήμερα τις μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν από τα έγκατα αλλά και τους ορόφους του Σύριζα, εναντίον των πολιτικών τους αντιπάλων. Σημασία έχει μάλιστα ότι με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, διέδιδαν και επεδίωκαν, συχνά με εκπληκτική μαεστρία, την επιβολή των απόψεών τους επειδή μόνον αυτοί μπορούσαν, όπως έλεγαν, να έχουν τις σωστές απόψεις.

Προκαλεί αλγεινή έκπληξη ότι περιφέρουν στα «φιλόξενα» κανάλια και άλλα μίντια τη μιζέρια τους. Ο καθένας όσο χειρότερα μπορεί.  

Δεν έχουν το θάρρος να σηκωθούν να φύγουν, αφού βεβαίως αναγνωρίσουν την ήττα τους αν κρίνουν πως δεν τους σηκώνει πλέον το νέο κλίμα Σύριζα. Βάζουν μπροστά, όπως πάντα έκαναν, τις δήθεν «σωστές» δικές τους ιδέες, γιατί, ισχυρίζονται, αυτές ήταν πάντα οι «σωστές απόψεις» της αριστεράς. Είναι περίεργο ότι τόσα χρόνια δεν έμαθαν, ούτε αμφισβήτησαν τους τρόπους λειτουργίας του κόμματός τους.

Κατηγορούν, λιπόψυχα κι αυτό, τον «μεγάλο» Τσίπρα ότι κρύβεται πίσω από το μπάχαλο που σκορπά o Κασσελάκης δια χειρός Πολάκη. Δεν λέω ότι δεν είναι πιθανόν. Αν και μάλλον ο ίδιος ο πολλάκις ηττημένος αρχηγός, που τους «έκανε κυβέρνηση», αντιλαμβάνεται ότι το μόρφωμα που «ήταν κάποτε ο ΣΥΡΙΖΑ» βυθίζεται. Μάλλον εκτιμά ότι αφού ο ίδιος πρόλαβε να φορέσει κάποιο πολιτικό σωσίβιο, καλύτερα να περιμένει μια κάποια επόμενη κατάλληλη στιγμή. Αν ο ριψοκίνδυνος νέος αρχηγός τα καταφέρει, θα πει ένα «τι είχαμε τι χάσαμε» και θα πάνε, όσοι μείνουν, παρακάτω.

Τέλος, καλά θα κάνουν οι περιφερόμενες Ερινύες της αριστεράς...

 

 να μην πιστεύουν όσα λένε. 

Μου φαίνεται απίθανο να παρακολουθούμε το ξετύλιγμα ενός καθαρογραμμένου σεναρίου κάποιων σκοτεινών κέντρων.  

Αυτά είναι για να τα λέει ο αγαπητός Τζουμάκας.  

Σιγά μη κάτσουν όλοι αυτοί οι «σκοτεινοί» να ασχοληθούν με τον μικροκομματικό σμήνος των πλιατσικολόγων του ηθικού πλεονεκτήματος. 

Ας το πάρουν απόφαση: ο νεαρός Στέφανος είδε ανοικτά και μπήκε. Λίγο που τους έκανε «παρέα» κατάλαβε πόσο λίγοι είναι. Υπολόγισε και προφανώς συνεννοήθηκε με μερικούς (λίγους) ακόμη, ότι «τους έχει» και είπε να δοκιμάσει την τύχη του.  

Αν του κάτσει, δεν είναι και μικρή η κληρονομιά και το ταμείο είναι γεμάτο. 

Αν πάλι δεν προκόψει ούτε σ' αυτό το job, θα δοκιμάσει κάπου αλλού. Άλλωστε, όπως χωρίς ουδεμία ενσυναίσθηση είπε ο ίδιος, έχει βγάλει αρκετά χρήματα για την υπόλοιπη ζωή του. Αν και, γι αυτό το τελευταίο, αμφιβάλω.



Δεν υπάρχουν σχόλια: