"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΜΟΣ και ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΗΛΙΘΙΟΙ: Η Greta Thunberg στο πλευρό της Hamas;

 

H ακτιβίστρια για το κλίμα Greta Thunberg στο πλευρό της Hamas;

H ίδια δημοσίευσε και στη συνέχεια διέγραψε μια φιλοπαλαιστινιακή ανάρτηση στο X μετά από αντιδράσεις.

-Δεν το γνώριζα εντελώς…

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής, η 20χρονη Σουηδή ακτιβίστρια δημοσίευσε μια φωτογραφία της ίδιας και τριών άλλων ακτιβιστών που είχε διαγραφεί έκτοτε με ταμπέλες που έγραφαν «Ελεύθερη Παλαιστίνη», «Κλιματική Δικαιοσύνη τώρα», «Αυτός ο Εβραίος στέκεται με την Παλαιστίνη» και «Σταθείτε Με τη Γάζα».

Η φωτογραφία περιελάμβανε ένα μπλε χταπόδι που είχε συνοφρυωμένο πρόσωπο και καθόταν στα πόδια ενός από τους ακτιβιστές.

“Σήμερα στεκόμαστε σε ένδειξη αλληλεγγύης με την Παλαιστίνη και τη Γάζα. Ο κόσμος πρέπει να μιλήσει και να καλέσει για άμεση κατάπαυση του πυρός, δικαιοσύνη και ελευθερία για τους Παλαιστίνιους και όλους τους αμάχους που έχουν πληγεί”, έγραψε στην ανάρτηση.

Λίγες στιγμές αργότερα, η Thunberg το διέγραψε και μοιράστηκε μια σχεδόν πανομοιότυπη φωτογραφία – τα ίδια τέσσερα άτομα που κρατούν τα ίδια τέσσερα σημάδια – αυτή τη φορά με το λούτρινο ζώο που κόπηκε από τη φωτογραφία.

«Έχω καταλάβει ότι το λούτρινο ζώο που παρουσιάστηκε στην προηγούμενη ανάρτησή μου...

 

 μπορεί να ερμηνευτεί ως σύμβολο αντισημιτισμού, τον οποίο αγνοούσα εντελώς», έγραψε σε συνοδευτική ανάρτηση. «Το παιχνίδι στην εικόνα είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται συχνά από αυτιστικά άτομα ως τρόπο επικοινωνίας των συναισθημάτων».

 

 

ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ



Δεν υπάρχουν σχόλια: