"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΝουΔο-ΑΡΙΣΤΕΡΟΠΛΗΚΤΟ ΚΑΘΑΡΜΑΤΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ: Σπάστε και κάψτε. Ο νόμος το επιτρέπει

 

Toυ MANOY ΒΟΥΛΑΡΙΝΟΥ

Καμία έκπληξη και σε κανέναν δεν προκαλούν τα επεισόδια που έγιναν έξω από την Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου. Οι 100 προβληματικοί συμπολίτες που για άλλη μια φορά έσπασαν και έκαψαν ανενόχλητοι δεν παραβίασαν κανέναν νόμο και είναι εντελώς άδικο να τους ρίξουμε την οποιαδήποτε ευθύνη.

Κάποιοι μπορεί να ισχυριστείτε ότι το να πετάς μολότοφ και πέτρες σε αστυνομικούς, να καταστρέφεις ιδιωτική και δημόσια περιουσία, να απειλείς ζωή και σωματική ακεραιότητα είναι πράξεις παράνομες αλλά προφανώς κάνετε λάθος και είναι πολύ εύκολο να σας το αποδείξω: Αν το να πετάς μολότοφ και πέτρες σε αστυνομικούς, το να καταστρέφεις ιδιωτική και δημόσια περιουσία και το να απειλείς ζωή και σωματική ακεραιότητα ήταν πράξεις παράνομες, θα υπήρχαν πολλοί συμπολίτες που θα είχαν τιμωρηθεί για τις πράξεις αυτές. Αφού κανείς δεν τιμωρείται, τότε καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι δεν απαγορεύονται από κανέναν νόμο.  

Στο κάτω κάτω στην κυβέρνηση είναι η Νέα η Δημοκρατία και πρωθυπουργός είναι ο Κυριάκος ο Μητσοτάκης ο οποίος πολλές φορές έχει τονίσει την ανάγκη επιβολής της νομιμότητας, ειδικά στα πανεπιστήμια. Μια κυβέρνηση που φτάνει να ιδρύσει μέχρι και πανεπιστημιακή αστυνομία (στο μυαλό των στελεχών της, αλλά δεν πρέπει να υποτιμούμε τις νοητικές κατασκευές) αποκλείεται να μένει αδιάφορη μπροστά σε μια διαρκή παραβίαση του νόμου. Άρα ο νόμος δεν παραβιάζεται. Είναι νόμιμο και να πετάς μολότοφ και να καταστρέφεις. Γι’ αυτό άλλωστε και στα επεισόδια του Ζωγράφου είχαμε μηδέν (0) προσαγωγές. Ούτε ένας από τους μολοτοφόρους καταστροφείς δεν πήγε μια βόλτα από το τμήμα.

Το ίδιο ισχύει και στο ποδόσφαιρο. Μετά τη φονική εκδρομή των Κροατών χουλιγκάνων ο υπουργός Προστασίας Κάποιου Πράγματος που σίγουρα δεν είναι ο πολίτης είχε εξαγγείλει έλεγχο από την αστυνομία στους αγώνες που η ίδια η ΕΛ.ΑΣ. θα αξιολογεί ως υψηλού κινδύνου. Τα όσα έγιναν (και κυρίως άναψαν ή πετάχτηκαν) στο ντέρμπι ης Κυριακής αλλά και όσα έχουν γίνει στα προηγούμενα ντέρμπι οδηγούν με ασφάλεια στο συμπέρασμα ότι η κατοχή και ρίψη εκρηκτικών δεν απαγορεύεται και γι’ αυτό η αστυνομία (που πια κάνει τους ελέγχους) επιτρέπει στους οπαδούς να μπαίνουν στο γήπεδο με ό,τι τους κάνει κέφι και να τα ρίχνουν σε όποιον δεν τους κάνει.

Στους δρόμους η απόλυτη ατιμωρησία οδηγεί στο αβίαστο συμπέρασμα ότι δεν αποτελεί παρανομία η παραβίαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ο οποίος δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια λίστα συμβουλών που, όπως όλες οι συμβουλές, μπορούν να αγνοηθούν.

Η αφαίρεση χαλκού από κάθε ιδιωτική και δημόσια εγκατάσταση επίσης δεν είναι παράνομη αφού, αν ήταν, θα είχαν συλληφθεί όχι μόνο κάποιοι από τους πολλούς κλέφτες αλλά και κάποιοι από τους λίγους και ευκολότερο να εντοπιστούν κλεπταποδόχους. Κανείς δεν συλλαμβάνεται, κανείς δεν τιμωρείται, άρα η αφαίρεση χαλκού επιτρέπεται.

Ο βανδαλισμός επιφανειών από κομπλεξικούς που προσπαθούν να αποκτήσουν οντότητα μουτζουρώνοντας τα πάντα γύρω τους επίσης επιτρέπεται. Διαφορετικά θα υπήρχε έστω και ένας που θα είχε τιμωρηθεί για τη μετατροπή του δημόσιου χώρου σε λεκάνη τουαλέτας στην οποία αφοδεύει κατά το δοκούν.

Θα μπορούσα να συνεχίσω για ώρα με όλες τις παρεξηγημένες δραστηριότητες οι οποίες κακώς θεωρούνται εκτός νόμου αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να το κάνω. Στην πραγματικότητα ...

 

η λίστα είναι ατελείωτη αφού στην Ελλάδα επιτρέπεται να κάνει ο καθένας ό,τι του κάνει κέφι και κακώς κατηγορείται μια κυβέρνηση που είναι πραγματικά υπέρμαχη της επιβολής του νόμου.  

Τι φταίει αυτή αν ο νόμος δεν παραβιάζεται ποτέ;  

Και μπράβο της.



Δεν υπάρχουν σχόλια: