"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΠΟΣ ΤΟΥ '40 και ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΕΝΟΙ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ: Τι μαθαίνουν τα παιδιά για την 28η Οκτωβρίου;

 


Τι μαθαίνουν τα παιδιά για την 28η Οκτωβρίου; 

Οτι μόλις κηρύχθηκε ο πόλεμος έγινε βομβαρδισμός, η οικογένεια πήγε έντρομη στο υπόγειο και ο πατέρας ήρθε λίγο αργότερα «λερωμένος και σκισμένος», διότι πήγε τρέχοντας στην τράπεζα να σηκώσει τα λεφτά του και τη βρήκε κλειστή, και ο μικρός γιος δεν ήθελε να γίνει άντρας (εδώ το πιάσατε το υπονοούμενο;).

Αυτό δεν διδάσκεται σε κατάληψη του συνδέσμου ανθελληνικών – προδοτικών μελετών «Ο Θερσίτης», αλλά στην Ε΄ Τάξη του δημοτικού σχολείου. Στη σελίδα 44 του α’ τεύχους του βιβλίου Γλώσσας διαβάζουμε τα εξής:
«Η Ιταλία μάς κήρυξε τον πόλεμο! (Κι εμείς πήγαμε στο υπόγειο) […] Σε λίγο ήρθε ο μπαμπάς μου και ήταν πολύ λερωμένος και σκισμένος, και δεν είχε το καπέλο του, ούτε στο κεφάλι ούτε στο χέρι, και είπε πως η τράπεζα ήταν κλειστή και δεν έκανε τίποτα. Μετά είπε να κατεβούμε όλοι γρήγορα, όπως είμαστε και βρισκόμαστε, να πάμε στης κυρίας Γιαννοπούλου, γιατί το σπίτι της έχει υπόγειο και το λιακωτό της είναι τσιμεντένιο και δεν μπορούν να το τρυπήσουν οι μπόμπες.

● Κατεβήκαμε όλοι πιασμένοι χέρι χέρι και μπήκαμε στον κόσμο που έτρεχε και όλο τρέχαμε και ακούγαμε τις μπόμπες, τις σειρήνες, τα αντιαεροπορικά και τα βαπόρια, και φτάσαμε στην πλατεία και σταματήσαμε κάτω από τα δέντρα να ξεκουραστούμε… Και ο μπαμπάς με πήρε αγκαλιά και είπε πάλι:

● «Ακη, από σήμερα θα γίνεις άντρας».


● Εγώ τότε φοβήθηκα πάρα πολύ, γιατί δεν ήθελα να γίνω σήμερα άντρας. Ούτε ήθελα να πάω στο υπόγειο».

● Οι άνθρωποι που ενέκριναν αυτό το άθλιο κείμενο να μπει στα σχολικά βιβλία προετοιμάζουν...

 

 την υποστολή της ελληνικής σημαίας από τον Ιερό Βράχο της Ακροπόλεως και την έπαρση της ημισελήνου. 

Τίποτε λιγότερο από αυτό.


ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: