"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΜΟΣ - ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΗΛΙΘΙΟΙ - ΔΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΣ ΟΡΘΑ ΛΟΒΟΤΟΜΗΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ: Μαχητές του σκότους

 


Του ΤΑΚΗ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ

Εμείς τουλάχιστον το ευρωπαϊκό χρήμα το γλεντήσαμε. Χτίσαμε τα αυθαίρετά μας, αγοράσαμε τα Καγιέν μας και τα σκάφη μας, ήπιαμε τις μπόμπες μας στα σκυλάδικα, θυσιάσαμε καλάθια με άνθη στα μαγαζιά της παραλίας, φάγαμε τις αστακομακαρονάδες μας και φτιάξαμε ένα ανεξάρτητο κράτος, τη Δημοκρατία της Μυκόνου. Μετά πέσαμε έξω, αλλά δεν βαριέσαι, η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει. Και γι’ αυτό δεν πρόκειται ποτέ να αναστηθεί, όπως έλεγε ο Χατζιδάκις. 

Αυτοί όμως εκεί κάτω, οι μαυροντυμένοι κουκουλοφόροι δολοφόνοι τα χρησιμοποίησαν για να φτιάχνουν ρουκέτες, αντί για νοσοκομεία και σχολεία για τον δοκιμαζόμενο πληθυσμό της Γάζας. Και μια απ’ αυτές, παρότι υποτίθεται έχουν αναπτύξει την τεχνογνωσία τους, έχασε τον προορισμό της και κατέληξε στο πάρκινγκ ενός νοσοκομείου στο κέντρο της πόλης. Δεν είμαι ειδικός και δεν μπορώ να βάλω το χέρι μου στη φωτιά όμως, ο αφελής, έχω περισσότερη εμπιστοσύνη στον Μπάιντεν, τις υπηρεσίες του, όπως και στις υπηρεσίες του Ισραήλ, από όση μπορώ να διαθέσω για να πιστέψω τους «μαχητές του σκότους». Αυτοί μιλούν για χτύπημα του Ισραήλ. Λες και ήθελε το Ισραήλ να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του ώστε να μετατρέψει εαυτόν από θύμα των τρομοκρατών σε θύτη αθώων. 

Το χτύπημα ακύρωσε την τετραμερή συνάντηση την οποία είχαν προετοιμάσει οι ΗΠΑ όπως και οι τρομοκρατικές επιθέσεις που προηγήθηκαν ανέστειλαν την προσέγγιση του Ισραήλ με τη Σαουδική Αραβία. 

Το χτύπημα ξεσήκωσε τους απανταχού μουσουλμανικούς πληθυσμούς και άπλωσε τη σκιά του τρόμου πάνω από την Ευρώπη. Αν τώρα αυτός ήταν ο στόχος του Ισραήλ τότε οφείλουμε να αναστήσουμε επειγόντως τον Φρόιντ για να αναλάβει τους ομοεθνείς του.

Ακούω στις ειδήσεις:
«Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία οι νεκροί ανέρχονται σε 500».  

Νους λανθάνων. Είναι τα στοιχεία που δίνει η Χαμάς, κοινώς οι «μαχητές του σκότους». Σαν να λέγαμε «σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της 17 Νοέμβρη»

Είναι η αμέλεια και η αφροσύνη της λεγόμενης «μαζικής επικοινωνίας». 

Είναι και ο φόβος: το BBC εξακολουθεί να μην τολμά να προφέρει τη λέξη «τρομοκράτες», σε αντίθεση με τη γαλλική τηλεόραση είν’ η αλήθεια.  

Απ’ την αρχή αυτού του πολέμου είναι σαν να περιμένουν κάποια τερατωδία από την πλευρά του Ισραήλ. Την περίμεναν από τη χερσαία παρέμβαση και τους ήρθε από τη ρουκέτα στο νοσοκομείο. Κι αν είναι όντως 500 τα θύματα τι έγινε με τα πτώματά τους; Διέφυγαν; 

Εν τω μεταξύ το Γαλλικό Πρακτορείο μειώνει, βάσει πληροφοριών, τον αριθμό των νεκρών σε 50 ή 100 το πολύ. Οχι πως έχει σημασία ο αριθμός. Εχει όμως σημασία η αξιοπιστία των πληροφοριών.  

Για να δημιουργηθούν οι «μαχητές του σκότους» χρειάστηκε πολλή δουλειά όπου δεν εμπλέκονται μόνον το Ισραήλ και οι Παλαιστίνιοι. 

Ας ελπίσουμε ότι...

 

 τα φώτα που τα κατακτήσαμε με κόπο αιώνων θα επιβιώσουν


Δεν υπάρχουν σχόλια: