"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΗ ΣΥΡΙΖΟKOMMOΥΝΙΣΤΟΠΛΗΚΤΗ ΦΟΡΟ-ΣΟΒΙΕΤΙΑ: Ο Στάλιν, οι μνημονιακοί… κομμουνιστές και ο ακροδεξιός συγκυβερνήτης



Εκεί που η κυβέρνηση είχε καταφέρει να λύσει όλα τα μεγάλα προβλήματα της χώρας, ξαφνικά προέκυψε κάτι τρομερά σημαντικό: το εσθονικό ζήτημα. Και να ένα νέο λαμπρό πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ των κομμάτων αλλά και η αρχή ενός νέου ξεκατινιάσματος στα social media.


ΓΙΑ χάρη μιας ακόμα ελαφρόμυαλης απόφασης της κυβέρνησης μπήκαμε και πάλι στη μηχανή του χρόνου. Ακούς από εδώ και από εκεί να μιλούν για τις εκκαθαρίσεις στην Εσθονία, για τον Χίτλερ και τον Στάλιν. Ετσι όπως το πάνε στην Κουμουνδούρου η επόμενη αντιπαράθεση μπορεί να γίνει για τον Πελοποννησιακό Πόλεμο.  


Ο πρωθυπουργός μπορεί να θεωρεί ότι Λέσβος και Μυτιλήνη είναι δύο διαφορετικά νησιά, αλλά την ίδια στιγμή θέλει να κάνει και μαθήματα Ιστορίας στον ελληνικό λαό. Και οι πάντοτε πρόθυμοι Κοντονήδες και Κυρίτσηδες τρέχουν στην πρώτη γραμμή της προπαγάνδας με ανιστόρητα έως και βλακώδη επιχειρήματα.


ΚΑΝΕΝΑΣ λογικός άνθρωπος δεν εξισώνει το ναζισμό με τον κομμουνισμό. Τα ειδεχθή εγκλήματα του Γ’ Ράιχ κατά της ανθρωπότητας έχουν καταγραφεί στις πιο μαύρες σελίδες της παγκόσμιας Ιστορίας. Και αυτή η κουβέντα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, ειδικά στα χρόνια μας όπου και πάλι σε διάφορες γωνιές του πλανήτη, δυστυχώς και στη χώρα μας, επανεμφανίζονται ναζιστικές οργανώσεις.


ΑΠΟ την άλλη, κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει τις ιστορικά αποδεδειγμένες θηριωδίες που συνέβησαν στο σταλινικό, στο μαοϊκό και σε άλλα κομμουνιστικά καθεστώτα. Αλλά ας μπει τέλος σε αυτή την παρελθοντολαγνεία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι έτσι κι αλλιώς ξεκάθαρο πως οποιαδήποτε μορφή πολιτεύματος στην οποία δεν υπάρχει δημοκρατία, δεν υπάρχει ελευθερία έκφρασης, δεν υπάρχει ελευθερία διακίνησης ιδεών και το κράτος ελέγχει τη δημόσια και ιδιωτική ζωή αποτελεί ουσιαστικά ένα ολοκληρωτικό καθεστώς.


ΑΛΛΑ ας εξηγήσουν στους πολίτες η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ.  


Πιστεύουν στον κομμουνισμό; 


Και αν ναι, γιατί δεν το λένε φόρα παρτίδα; 


Κι αν πιστεύουν, τότε για ποιο λόγο κάθονται και εφαρμόζουν αυτές τις πολιτικές που εφαρμόζουν; 


Οι κυβερνώντες πλέον δεν πιστεύουν σε τίποτα. 


 Εχουν αποδείξει πως...
 μπορούν να κάνουν τα πάντα μόνο και μόνο για να παραμείνουν στην εξουσία.  


Ο Πολάκης έχει τον Βελουχιώτη στο γραφείο για να το παίζει επαναστάτης, τουιτάρει όνειρα… σοβιετίας, αλλά βαράει προσοχές τη στιγμή που βροντοφωνάζει «ναι, σε όλα» τα μνημονιακά νομοσχέδια.


Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ψάχνει εναγωνίως, σχεδόν καθημερινά, αφορμές για να ανεβάσει το αριστερόμετρο που βρίσκεται στο ναδίρ


Για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης δεν έχει σε τίποτα να φέρνει σε δύσκολη θέση τη χώρα απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους.  


Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει διδαχθεί τίποτα ούτε από τους ηγέτες της ελληνικής Αριστεράς, που αν και οι ίδιοι είχαν πολεμήσει στα βουνά και είχαν εξοριστεί, προσπαθούσαν στα χρόνια της Μεταπολίτευσης να λειάνουν το βαρύ κλίμα της μετεμφυλιακής Ελλάδας, ούτε βέβαια και από τη σύγχρονη ευρωπαϊκή Αριστερά. Η επιχείρηση πόλωσης, διχασμού και δημιουργίας εμφυλιοπολεμικού κλίματος αποτελεί κύρια στρατηγική της κυβέρνησης και θα συνεχιστεί. «Μέχρι τέλους». Που αποτελεί και την αγαπημένη έκφραση του ακροδεξιού συγκυβερνήτη των μνημονιακών… κομμουνιστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: