"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΡΑΓΙΑΔΙΣΤΑΝ: Tούρκοι πράκτορες ζητούν εργασία!!!

Δημώδες: Αν δεις ευρώ στο διάστημα, Σημίτης το 'χει σύρει, κι όποιος ζητήσει άσυλο κρίμα στον κακομοίρη




Απολύσεις κάνει στη ΜΙΤ, τη μυστική υπηρεσία της Τουρκίας, ο Ερντογάν. Ο Ταγίπ έχει κόψει σε 141 πράκτορες φύλλο πορείας για την ανεργία, λόγω υποψιών που υπάρχουν για διασυνδέσεις τους με την οργάνωση του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν. Οι 87 από τις 141 απολύσεις έγιναν χθες και για αρκετούς εκ των ξηλωθέντων προβλέπεται και δωρεάν ταξίδι με το Εξπρές του Μεσονυκτίου, μια και στα δικαστήρια της γείτονος η υποψία του νεοσουλτάνου είναι ισόκυρη με απόδειξη. Συνελόντι ειπείν, αν σε σακουλεύεται για γκιουλενιστή ο πρόεδρας, πας μια μπουζού μέχρι να ρίξει μαύρο χιόνι στη Σαχάρα.
 
Μια φιλική συμβουλή στους διωκόμενους ΜΙΤατζήδες: να μην έλθουν στην Ελλάδα!  


Πρώτον, οι θέσεις τους είναι καπαρωμένες από ντόπιους. Η ελληνόφωνη «ελίτ» βρίθει πρακτόρων στην υπηρεσία της Τουρκίας. Αλλοι το κάνουν για τα φράγκα, άλλοι από ανθελληνισμό (που είναι της μόδας) κι άλλοι από ατόφια βλακεία (στην άρχουσα τάξη υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα).  


Επιπλέον, αν κάνουν το λάθος και έρθουν εδώ για να ζητήσουν άσυλο, θα αμπαλαριστούν με ιλουστρέ χαρτί περιτυλίγματος, θα κολληθούν πάνω στο δέμα μια ημισέληνος, μια κόκκινη καρδούλα και μπόλικα γραμματόσημα, και θα σταλούν εξπρές και συστημένοι στο προεδρικό παλάτι των χιλίων δωματίων στην Αγκυρα.
 

Το κατάστημα εδώ...
 δηλαδή το κράτος, έχει τεράστια πείρα από τον χειρισμό τέτοιων περιπτώσεων.
 



Δεν υπάρχουν σχόλια: