"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΙΣΤΑΝ: Η νικήτρια Εκκλησία και οι εθνικοί μας τσαρλατάνοι

Οι οπαδοί, ακόλουθοι και συνεργοί εκείνων που σκλαβώνουν τους λαούς και την ανθρωπότητα ολόκληρη συνηθίζουν να συκοφαντούν όσους προσπαθούν να ελευθερώσουν τους σκλάβους και να σπάσουν τα δεσμά τους.  


Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθούν οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη ότι η Εκκλησία έχει συμβάλει «στην ηθική έκπτωση της κοινωνίας». Επίσης, ο κ. Φίλης αναρωτήθηκε «με ποιο μέρος ήταν η Εκκλησία και πού ήταν στη χούντα και την Κατοχή».

 
Οσοι έχουν διαβάσει την Αγία Γραφή και όσοι έχουν βιώσει την αλήθεια που δίδαξε ο Χριστός δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι θα διωχθούν και θα καθυβριστούν για το όνομά Του. Οταν τα πρόσωπα τροφοδοτούν το πνεύμα τους με πτωτικά ιδεολογήματα και οι τοξίνες της εμπάθειας και της αρχομανίας δηλητηριάζουν τη συνείδησή τους, τότε αναπόφευκτα προκύπτει η εναντίωση στο σώμα του Χριστού, που είναι η Εκκλησία.

 
Στα αντιχριστιανικά φληναφήματα του κ. Φίλη απάντησαν και η Εκκλησία της Ελλάδος και ο Μανώλης Γλέζος, ο πρώην σύντροφός του, αλλά και πλείστοι όσοι ευσεβείς και ευαισθητοποιημένοι συμπολίτες μας. Επίσης, στις ασχήμιες του υπουργού Παιδείας έχει απαντήσει η ίδια η Ιστορία, την οποία συχνά επικαλείται αλλά αγνοεί.

 
Είναι γενικά παραδεκτό ότι ο χρόνος στεφανώνει με την αθανασία της μνημοσύνης ή θανατώνει με λήθη τις δομές, τα πιστεύω, τις πράξεις και τα λόγια των ανθρώπων.


  Δύο ελληνικές χιλιετίες έχουν βραβεύσει την Εκκλησία μας, τον κλήρο και τον λαό του Κυρίου με την πιο αξιοζήλευτη διάκριση: την αγάπη και την εμπιστοσύνη των Ελλήνων.

 
Το σκάφος της Εκκλησίας έχει αντέξει πολλούς κλυδωνισμούς που έχουν προκαλέσει οι κατά καιρούς κατατρεγμοί του από διάφορους μισόχριστους ηγέτες, ηγετίσκους, τυράννους και σφετεριστές της εκτελεστικής εξουσίας. Οι άνθρωποι εμπιστεύονται και αγαπούν την Εκκλησία διότι πιστεύουν το σωτήριο μήνυμά της.

 
Εκείνοι που έχουν συμβάλει στην ηθική έκπτωση της κοινωνίας είναι όσοι εκθέτουν σε κοινή θέα την ανυπόφορη ασχήμια των πράξεων και των σκέψεών τους και αξιώνουν από τους άλλους να αντιμετωπίζουν σαν όμορφα τα απεχθή.

 
Επίσης, ο κ. Φίλης βρίσκεται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση, αφού...
 ο ίδιος αποτελεί μια... αντίφαση. Πώς είναι δυνατόν να έχει κηρύξει τον πόλεμο στη χριστιανική ταυτότητα του ελληνικού κράτους και την ίδια στιγμή να γίνεται νονός και να βαφτίζει παιδί σε ορθόδοξο χριστιανικό ναό και να αναλαμβάνει καθήκοντα πνευματικού πατέρα;
 

Η αποκάλυψη έγινε σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Ορθόδοξη Αλήθεια», η οποία κυκλοφόρησε την Τετάρτη. Οπως ανέφερε το άρθρο, στη βάπτιση ενός γόνου καλής οικογένειας της Αθήνας νονός ήταν ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης!
 

Ουαί δε υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί...



Editorial της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: