"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΟ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ: Οι κιμπάρηδες



Ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε σε πολλά αλλά πρέπει να ομολογήσουμε ότι έδωσε μια γερή τονωτική ένεση στον τουρισμό. Επί των ημερών του η Αθήνα απέκτησε το πιο ακριβό ξενοδοχείο του πλανήτη. Ποιο Four Seasons και ποιο Hilton; Ένα εκατομμύριο ευρώ τη διανυκτέρευση δεν έχει πληρώσει ούτε ο Εμίρης του Κατάρ μαζί με τις τρεις γυναίκες και τα 24 παιδιά του.


Τόσο κόστισε το μονόκλινο της Γενικής Γραμματείας για τον άνθρωπο που πήγε με τις βαλίτσες του και τα νεσεσέρ του να περάσει ένα τριήμερο με εκλεκτή παρέα, γιατί έτσι είναι ο κιμπάρης ο άνθρωπος. Πληρώνει για να κάνει το κέφι του. Και αν η συμμετοχή στο πάρτι είναι τρία εκατομμύρια δεν θα κάνει τσιγκουνιές, και μπράβο του.


Μα κι ο άλλος, άρχοντας κι αυτός. Το είπε ο χριστιανός, ήθελε μόνο να ανεβάσει το τίμημα του διαγωνισμού, αυτό που τώρα θα πληρώσει. Δεν ήταν του επιπέδου του να μείνει καμιά δεκαριά εκατομμύρια πιο κάτω, εντάξει μη μας πούνε και ψιλικατζήδες. Αλλά έτσι είναι οι κακοήθεις, κύριε Παππά μου, δεν καταλαβαίνουν από αρχοντιά και κιμπαριλίκι γιατί μια ζωή στη μιζέρια ζούνε και μετράνε εκατομμύριο το εκατομμύριο λες και θα τα πάρουν μαζί τους.


Και λένε διάφορες ανοησίες, ότι τάχα ο διαγωνισμός είχε μέσα δύο παίκτες που μπήκαν για να ανεβάσουν το ποσό, ο ένας γιατί το ομολόγησε, ο άλλος γιατί δεν είχε μαντήλι να κλάψει


Τους κακομοίρηδες, μην τους συνερίζεστε. Δεν καταλαβαίνουν από ανθρώπους έξω καρδιά που θέλουν να κάνουν το κέφι τους – δεν είναι σαν κι εμάς, κύριε υπουργέ μου, που δεν μετράμε τα εκατομμύρια αν είναι να το ευχαριστηθούμε. Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι τσιγκούνηδες, ζηλόφθονοι και κρίνουν εξ ιδίων – τα εκατομμύριά τους τα φυλάνε μόνο για τα χρειώδη.
Γι’ αυτό σας λέω...

 Κάθονται τώρα και λογαριάζουν ότι θα βάλει ο άλλος 60, 100, 120, όσα εκατομμύρια χρειαστεί γιατί τράβηξε η όρεξή του κανάλι. Και σου λένε, θέλει πενήντα χρόνια να τα βγάλει τα λεφτά. Βρε καλέ μου, εσένα αν τραβήξει η όρεξή σου ψαράκι, γαριδομακαρονάδα, καραβιδούλα, τα λεφτά θα σκεφτείς; 
 Έτσι πάμε κατά διαόλου. Εκεί μας κατάντησε η κρίση, δυστυχώς

Δεν υπάρχουν σχόλια: