"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Δεν θα φύγουν!


Κάθε ημέρα που περνάει η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τους χειρότερους εφιάλτες της. Πνιγμένη στην λασπουριά της Ειδομένης, ταπεινωμένη από άθλιους κυβερνητικούς χειρισμούς σε όλα τα εθνικά μέτωπα. Παραδομένη σε ιδεοληπτικούς, σε ανιστόρητους, σε αιθεροβάμονες  που ονειρεύονται επενδύσεις από τους μετανάστες στις σκηνές. 


Αυτοί δεν φεύγουν! Δεν θα κάνουν εκλογές!


Ζούμε σε ένα ασφυκτικό περιβάλλον, μέσα στο οποίο απειλείται, εκτός των άλλων, και η ίδια η Δημοκρατία. Ένας υπουργός μπορεί να εκφέρει την γνώμη του σε δικαστικό λειτουργό για ποινική υπόθεση που ο τελευταίος χειρίζεται και να μην ανοίγει μύτη. Οι «υπηρεσίες» μπορούν να διοχετεύουν σε εκδοτικά συγκροτήματα παντός καιρού το προϊόν παρακολούθησης τηλεφωνικών συνομιλιών στελεχών της αντιπολίτευσης και να προσποιούμαστε ότι δεν έχουμε την παραμικρή σχέση με τα όσα συμβαίνουν στην χώρα του Ερντογάν.


Οι άνθρωποι είναι γλωσσοπλάστες. Κάνανε την τρόικα θεσμούς, τους λαθρομετανάστες παράτυπους μετανάστες. Είναι μάγοι στο να κάνουν το άσπρο μαύρο.  


Γι αυτούς υπάρχουν οι δικοί τους και οι άλλοι. Παντού, σε όλα τα επίπεδα! Η διαπλοκή αφορά μόνο εκείνους τους επιχειρηματίες που δεν είναι μαζί τους! Και το κάνουν απροκάλυπτα. Ακριβώς επειδή το εννοούν: «Ή εμείς ή αυτοί»!


Κάποιοι ισχυρίζονται ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ μείνει στην εξουσία θα κάνει «καθεστώς»


Κάνουν λάθος! Έχουν κάνει ήδη καθεστώς. Απλά, κάθε ημέρα που θα περνάει το καθεστώς αυτό θα γίνεται όλο και πιο ισχυρό.


Δεν θα πέσουν επειδή φοβούνται την πορεία της Οικονομίας. Δεν τους ενδιαφέρει αυτό. Δεν είναι στο πλάνο τους να ευημερήσει η χώρα. Εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι να μην χάσουν την εξουσία.  


Για ποιόν λόγο, λοιπόν, θα την παραδώσουν; Πόσο μάλλον όταν γνωρίζουν ότι αν κάνουν εκλογές θα τις χάσουν και ότι τότε κινδυνεύουν να εξαφανιστούν από το πολιτικό στερέωμα. Κάτι σαν τους δεινόσαυρους που πέρασαν κάποτε από αυτόν τον πλανήτη. Αριστεροί είναι, όχι ηλίθιοι…


Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα δημιούργημα της οργής, δεν είναι παιδί μιας ώριμης επιλογής ενός λαού. Όταν θα χάσουν την εξουσία και τα προνόμιά της της, θα τους εγκαταλείψουν όλοι οι όψιμοι φίλοι τους. Άλλωστε, τα ορφανά του Άκη έχουν μάθει να αλλάζουν αφεντικά σαν το πουκάμισο!


Θα κάνουν λοιπόν τα πάντα για να παραμείνουν στην εξουσία. Δεν θα αρπάξουν την ευκαιρία που τους πρόσφερε χτες ο Κυριάκος και να φύγουν με αξιοπρέπεια. Θα μείνουν μέχρι το τέλος, με ό,τι συνεπάγεται αυτό.  


Όσο νιώθουν να απειλούνται, τόσο θα σκληραίνουν. 


Η χώρα αυτή δεν βρέθηκε σε καμία ιστορική της φάση στην Ευρώπη. Δεν ήταν μία ευρωπαϊκή χώρα. Ένα προτεκτοράτο των μεγάλων δυνάμεων ήταν που το κυβερνούσαν φύλαρχοι πολιτικοί σε συνεργασία με κάποιους που κρυβόντουσαν πίσω από το κουστούμι της επιχειρηματικότητας. Κι εκεί που νομίζαμε ότι τα είχαμε δει όλα, ήρθε ο Αλέξης με την παρέα του. Κι είναι η πρώτη φορά που δεν υπάρχει κάποιος άλλος κανόνας στην κοινωνία πέρα από εκείνον που ορίζει το κόμμα: 

«Ή αυτοί ή εμείς»! 


Είναι ο σίγουρος τρόπος για φτάσουμε στον πάτο μία ώρα πιο γρήγορα. Μόνο που η απόσταση μέχρι τον πάτο δεν είναι τόσο κοντινή, όσο νομίζουμε. Ή αλλιώς, έχουμε πολλά ακόμη να χάσουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: