"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΗ ΛΑΘΡΟΛΑΓΝΑ ΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Οι μετανάστες έγιναν επενδυτές και οι επενδυτές... μετανάστες



Πέρυσι είχαμε ακούσει τη θεωρία ότι οι μετανάστες λιάζονται στις πλατείες και μετά εξαφανίζονται. Ηταν η περίοδος κατά την οποία η κυβέρνηση με την πολιτική των ανοιχτών συνόρων είχε μετατρέψει την Ελλάδα σε μεταναστευτικό κόμβο από Ασία και Αφρική.

 
Φέτος τα πράγματα είναι πιο σοβαρά. Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας δήλωσε στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά ότι η κυβέρνηση εξετάζει ένα νέο πλαίσιο καταγραφής του οικονομικού προφίλ των μεταναστών και όσοι έχουν πάνω από 250.000 ευρώ θα μπορούν να πάρουν άδεια παραμονής στην Ελλάδα, όπως ισχύει και για υπηκόους τρίτων χωρών.

 
Στη Δανία εφαρμόζουν ήδη την καταγραφή του οικονομικού προφίλ αλλά με πιο «αποτελεσματικό» τρόπο.  


Με νόμο που έχουν ψηφίσει οι Αρχές της Δανίας μπορούν να προχωρούν σε κατάσχεση ατομικών ειδών αξίας που διαθέτουν οι μετανάστες ως εγγύηση για το κόστος φιλοξενίας τους.
 

Στην Ελλάδα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. βλέπει τους μετανάστες ως επενδυτές. Μόνο που εάν είχαν 250.000 ευρώ οι πρόσφυγες από τη Συρία δεν θα τα διέθεταν για να μείνουν στην Ελλάδα, αλλά για να βρουν τρόπο να φύγουν με προορισμό τη Δυτική Ευρώπη. Η ρύθμιση που επικαλείται ο κ. Μάρδας απευθύνεται κυρίως σε επιχειρηματίες από Ρωσία, Κίνα και αραβικό κόσμο που έχουν πρόβλημα με τη βίζα και για να εξασφαλίσουν την πολυετή παραμονή στη χώρα μας αγοράζουν ακίνητα αξίας άνω των 250.000 ευρώ. Κάτι αντίστοιχο ισχύει στην Ισπανία και την Πορτογαλία, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αφορά τους ταλαίπωρους που βρίσκονται στην Ειδομένη ή στον Πειραιά.
 

Μέσα στο γενικό παραλογισμό που ζούμε σε οικονομία και προσφυγικό, η κυβέρνηση κατάφερε το ακατόρθωτο:


  Μετέτρεψε τους μετανάστες σε εν δυνάμεις επενδυτές, ενώ οι πραγματικοί επενδυτές έχουν μεταναστεύσει στις γειτονικές χώρες.
 

Κάθε ημέρα πάνω από 100 επιχειρήσεις ή επαγγελματίες μεταφέρουν την έδρα τους από τη Βόρεια Ελλάδα στη Βουλγαρία, η οποία κερδίζει χωρίς καμία προσπάθεια νέες άμεσες επενδύσεις εξασφαλίζοντας θέσεις εργασίας και εισοδήματα.

 
Βέβαια η Βουλγαρία...  
φροντίζει να διατηρεί χαμηλή φορολογία και να εγκρίνει επενδυτικά σχέδια σε διάστημα λίγων  εβδομάδων. Για το λόγο αυτόν δεν μπερδεύει μετανάστες και επενδυτές, όπως άλλωστε ξέρει να προστατεύει τα σύνορά της από όσους θέλουν παράνομα να εισέλθουν στα εδάφη της…

Δεν υπάρχουν σχόλια: