"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΡΩΣΙΑ: Ο “Κόκκινος Στρατός” στην ... Eurovision !!!

Το Ακαδημαϊκό σύνολο τραγουδιού και χορού του Ρωσικού Στρατού «Αλεξάντροφ», γνωστό παλαιότερα ως η χορωδία του Κόκκινου Στρατού, προετοιμάζεται για να εκπροσωπήσει τη Ρωσία στη Eurovision 2014, στη Δανία

Πρόσφατα, το διάσημο σύνολο γιόρτασε την επέτειο των 85 χρόνων από τότε που ανέβηκε για πρώτη φορά στη σκηνή, αποτελούμενο από είκοσι άτομα. Σήμερα το συγκρότημα περιλαμβάνει 168 στρατιωτικούς. Και αυτοί, έχουν πλέον στραμμένο το βλέμμα προς τη Eurovision.

Παρά το γεγονός ότι η αισθητική της Eurovision απέχει πολύ από εκείνη των μελών της ομάδας «Αλεξάντροφ», ο επικεφαλής της, Λεονίντ Μάλιεφ, είναι σίγουρος πως αυτό δεν θα σταθεί εμπόδιο για την κατάκτηση της Ευρώπης.

Το μουσικό σύνολο εμφανίζεται συχνά στο εξωτερικό και είναι αρκετά δημοφιλές, γεμίζοντας τις αίθουσας σε Τσεχία, Σλοβακία, Πολωνία, Ουγγαρία, Σερβία, Γαλλία και αλλού. Ο Μάλιεφ δεν αμφιβάλει ότι σε περίπτωση που το «Αλεξάντροφ» προκριθεί στη Eurovision, θα υπάρξουν αρκετοί θαυμαστές του που θα δώσουν τις ψήφους τους στη Ρωσία.

Το ρεπερτόριο του συνόλου περιλαμβάνει πάνω από 2.000 κομμάτια, μεταξύ αυτών τραγούδια σοβιετικών και ρώσων δημιουργών, παραδοσιακά τραγούδια, χορούς, θρησκευτική μουσική. Μια από τις σημαντικότερες φροντίδες στα πλαίσια της προετοιμασίας για το διαγωνισμό, είναι η επιλογή του τραγουδιού. Σύμφωνα με τον Μάλιεφ, οι στίχοι της σύνθεσης υπάρχουν ήδη. Μένει να βρεθεί ο συνθέτης που θα συνδέσει τους ωραίους στίχους με την όμορφη μουσική. Προκειμένου να διατηρηθεί η αγωνία, το όνομα του στιχουργού δεν αποκαλύπτεται για την ώρα.

Δεδομένου ότι οι όροι της Eurovision θέτουν περιορισμό στον αριθμό των μουσικών, στάθηκε αναγκαίο να γίνει επιλογή για την ομάδα που θα κληθεί να εκπροσωπήσει επάξια τη Ρωσία στη Δανία. Επιλέχθηκαν δύο σύνολα, ένα βασικό και ένα αναπληρωματικό. 

Κύριος σολίστας του βασικού συνόλου θα είναι ο Μπορίς Ντιάκοφ. Αναπληρωματικός, ο Γεβγκένι Μπούλοτσνικοφ. Μαζί με τον σολίστα στη σκηνή θα βγουν δυο μουσικοί και τρεις καλλιτέχνιδες του μπαλέτου. Παραμένει ωστόσο μυστήριο με ποια μουσικά όργανα θα παίξουν οι μουσικοί.

Έτοιμοι να υποστηρίξουν το συγκρότημα δεν είναι μόνο οι κοινοί μουσικόφιλοι, αλλά και τα μέλη της λέσχης μοτοσικλετιστών «Λύκοι της νύχτας», που δήλωσαν ότι «Αν πάτε, θα σας συνοδεύουμε με πομπή από μοτοσυκλέτες».

Προς το παρόν, το μουσικό σύνολο του στρατού περιμένουν μεγάλες περιοδείες στο εξωτερικό. Στο τέλος του έτους θα δώσει πάνω από 40 συναυλίες στην Πολωνία, τη Γερμανία, την Τσεχία και τη Σλοβακία. Στα μέσα Δεκεμβρίου, οι αρτίστες θα πραγματοποιήσουν εμφανίσεις στην Κίνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: