"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


"ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΟΡΦΕΣ" στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Στο τέλος της παρέλασης ο αρχηγός των γραφικών παλιάτσων απείλησε τους δανειστές του!



Την εικόνα γραφικών παλιάτσων της Ευρώπης έδωσε για ένα ακόμη τριήμερο η χώρα. 

 Κάτι άφραγκοι παλαβοί τύποι έστησαν ένα τσαντίρι στην άκρη της Τσιμισκή και αφού τρύπωσαν κάτω από αυτό μια χούφτα γκομενοτσολιάδες και ο μητροπολίτης καλλίνικος περίμεναν να περάσει ο στρατός, της Ελλάδας φρουρός, που δεν έχει καύσιμα και παίρνει μπρος με χορηγό αναδεικνύοντας το ετοιμοπόλεμό του!


Από την μαθητιώσα νεολαία έμεινε η εικόνα της δασκάλας με το 45αρι τακούνι που άδραξε την στιγμή να κάνει εντύπωση και οι δημοσιογράφοι να γράψουν για μια ακόμη φορά τη γνωστή λεζάντα "έκλεψε την παράσταση η εντυπωσιακή ξανθιά δασκάλα"

Είναι η ίδια δημοσιογραφία που διψάει για ιστορίες βιασμών και τις αναδεικνύει γαργαλώντας τα ταπεινά ένστικτα του αποδέκτη. Μια δημοσιογραφία ιδιοκτησίας σεσημασμένων λαμόγιων-μηντιαρχών οι οποίοι είναι μπλεγμένοι σε όλες τις βρώμικες υποθέσεις της μεταπολίτευσης και φυσικά χωμένοι ως το λαιμό στις μίζες από τα εξοπλιστικά. Αυτά τα κοράκια πουλάνε βιασμούς, έγκλημα και όλες τις εκδοχές του μικρού Μπεν που αυτή τη φορά βρέθηκε στην Κύπρο.


Σ΄αυτή τη χώρα παλιάτσο ταιριάζει απόλυτο ο Πρόεδρός της ο οποίος αφού υπέγραψε όλα τα μνημόνια έρχεται να πουλήσει επετειακό (από το επέτειος ή το επετεία;) τσαμπουκά “αυτό που έπρεπε να δώσει ο ελληνικός λαός το έδωσε - αυτό είναι το μήνυμά μας - και μην νομίσουν ότι μπορεί να υποκύψουμε σε εκβιασμούς”.


Κρύος ιδρώτας έλουσε τους δανειστές μας με τη συγκεκριμένη απειλή: 

H κυβέρνηση που δεν έκανε καμία μεταρρύθμιση, που δεν απέλυσε ούτε έναν κρατικοδίαιτο κηφήνα, η κυβέρνηση των κομματικών προσλήψεων και της διαπλοκής, η κυβέρνηση με τους ανυπόληπτους υπουργούς απειλεί τους δανειστές της, την ίδια ώρα που προσχωρά σε κατάσχεση της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας για να θρέψει τον διορισμένο στο Δημόσιο κομματικό ασκέρι του 1,5 εκατ. δημοσίων υπαλλήλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: