"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


"ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΟΡΦΕΣ" στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Γιατί κάνει παρελάσεις ένας λαός πατέρα???

 
"…Κατά της διεξαγωγής των παρελάσεων τάχθηκε ο βουλευτής και τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης. Σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό υποστήριξε πως εάν έλθει στην εξουσία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα καταργήσει τις παρελάσεις. Αλλά και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου, με δηλώσεις της, τάχθηκε κατά των παρελάσεων, τις οποίες χαρακτήρισε «παλαιολιθικές» με τον τρόπο που γίνονται. Και υποστήριξε πως θα έπρεπε να μετέχουν απλοί πολίτες και όχι άρματα μάχης…."

Κοιτάξτε… Κάθε χρόνο στο Russia Today αλλά, και στα χρόνια της αλήστου μνήμης ΕΣΣΔ παρακολουθούσα τις παρελάσεις που γίνονταν/νται στην Κόκκινη Πλατεία για την νίκη στον, όπως οι Ρώσοι τον αποκαλούν “Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο”. 

 Γιατί;  

Διότι αισθάνομαι κι’ εγώ, ένας “λαπάς” του περιφερειακού καπιταλισμού, δέος μπροστά στους 25 εκατομμύρια νεκρούς της ΕΣΣΔ αλλά, και τους 125.000 νεκρούς (στρατιώτες και πολίτες) απ’ την πόλεμο και την πείνα Έλληνες. 

Παρελάσεις κάνει ένας λαός για να τιμήσει τους ήρωες του και όχι, τα χάρτινα ομοιώματα που στέκουν σαν να έχουν καταπιεί καλάμια πίσω από κάγκελα και διμοιρίες ΜΑΤ.  

Δυστυχώς κάποιοι φρόντισαν και τελευταία έχουν αναλάβει εργολαβικά, να “καταδικάσουν την βία απ’ όπου κι’ αν προέρχεται” και, αυτή η διεστραμμένη, πολιτικά ορθή μπαρούφα έχει πάρει “αμπάριζα” και τον πόλεμο του 40 και την Εθνική Αντίσταση.
 
Δεν έχετε παρά να μελετήσετε τις φυσιογνωμίες των πρακτόρων που προωθούν αυτή την αντίληψη για να καταλάβετε από ποια κέντρα τα παίρνουν
 

Όπως είπα και σε πρόσφατη ανάρτηση για άλλο θέμα, τα χρόνια πέρασαν, τα χτυπήματα που δέχτηκα ήταν πολλά και απανωτά και, τα αποθέματα …θάρρους και αντοχής ψιλοτελείωσαν. 

Βλέποντας, πρώτα τις δημοσιογραφικές (που υποτίθεται ότι ελέγχουν τις δεύτερες) και μετά τις πολιτικές καρικατούρες στη τηλεόραση καταλαβαίνω πως δεν υπάρχει πλέον ελπίδα.  

Παρελάσεις δεν πρέπει να γίνονται στην Ελλάδα όχι για λόγους οικονομικούς αλλά, επειδή οι ηγεσίες φρόντισαν να ακυρώσουν αυτό που, κάποτε, αποκαλούσαμε “Λαό”

Δεν υπάρχουν σχόλια: