"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Κιμπάρικη και καραμπουζουκλίδικη αγωγή του πολίτη

Γράφει ο ΦΑΛΗΡΕΥΣ

Την καλή εποχή, τότε που το κράτος ξόδευε και -κυριολεκτικά- δεν μετρούσε πόσα ξόδευε, μας δίδασκε λεβεντιά με το παράδειγμά του.  

Μας δίδασκε ότι πρέπει να είμαστε ανώτεροι χρημάτων: κιμπάρηδες και καραμπουζουκλήδες, πραγματικοί αριστοκράτες της ζωής, στην εκδοχή της λαγγεμένης Ανατολής. 

Τώρα που το καημένο χρεοκόπησε περιμένει από εμάς να έχουμε ανάλογη στάση απέναντί του. Λογικό, μου φαίνεται -διότι, τέλος πάντων, τι μας μάθαινε τόσα χρόνια; 

Προσφάτως, λοιπόν, φίλος ο οποίος είχε επιστροφή 25,20 ευρώ από την εφορία, πήγε στη ΔΟΥ Γαλατσίου για να εισπράξει το ποσόν. 

Εκεί τον ενημέρωσαν ότι δεν είναι δυνατόν να του δοθεί το ποσόν. Αν ήταν πάνω από 27 ευρώ, διευκρίνισαν, θα μπορούσε. Για μόλις 25,20 ευρώ, όμως, δεν μπορεί. Μα, τώρα, με 25,20 ευρώ θα ασχολούμαστε;  

Προστάτευσαν την αξιοπρέπειά του!

Δεν υπάρχουν σχόλια: