"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: 10 αστικοί «μύθοι» που είναι μεγάλες αλήθειες


Με λύπη μου διαπιστώνω πως ο σκεπτικισμός είναι διάχυτος ανάμεσα στους συμπατριώτες μου. Το 66% των Ελλήνων δεν πιστεύει πως μας ψεκάζουν και σίγουρα υπάρχει και ένα μεγάλο ποσοστό που δεν πιστεύει στις προφητείες του γέροντα του Παΐσιου, του γέροντα του Σωφρόνιου, του γέροντα του Βαρουφάκη και της Ελένης της Λουκά. Γενικά διανύουμε μια περίοδο στην οποία η πίστη υποχωρεί και δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να αμφισβητηθεί μέχρι και η εντιμότητα του Άκη του Τσοχατσόπουλου.  

Κατά συνέπεια, θεωρώ ιερό μου χρεός να υποστηρίξω κάποιες αλήθειες τις οποίες πολλοί συμπολίτες μου θεωρούν μύθους και να αποδείξω την ισχύ τους προκειμένου να ενδυναμώσω την πίστη σε αξίες, ιδανικά και άλλες ωραίες λέξεις πασπαρτού.

(1) O Αντώνης ο Σαμαράς έχει σώας τα φρένας – Θα σας φανεί απίστευτο αλλά υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι αμφισβητούν την πνευματική και ψυχική ισορροπία του πρωθυπουργού. Ελπίζω να καταλαβαίνουν αυτοί οι ανόητοι πως στην πραγματικότητα υβρίζουν τον ίδιο τον Ύψιστο και διαπράτουν μια βλασφημία του αισχίστου είδους. Ολοι εμείς οι πιστοί χριστιανοί καταλαβαίνουμε πως ο Θεός ποτέ δεν θα διάλεγε για συνομιλητή του κάποιον που δεν είναι καλά στα μυαλά του.
image
Ο Θεός είναι παντού! Εδώ, ο Αντώνης ο Σαμαράς τον βρίσκει σε ένα μπαούλο και σκύβει να του πει δυο κουβέντες

(2) Ο Αλέξης ο Τσίπρας είναι σύγχρονος πολιτικόςΑν εξαιρέσω το ότι δεν ξέρει ξένες γλώσσες και δεν έχει ιδέα τι είναι το Μάτριξ, αν ξεχάσω πως κάθε του ομιλία είναι ένα νοσταλγικό ταξίδι στο σπίτι του παππού μου, με την ασπρόμαυρη τηλεόραση να παίζει δυνατά τις ομιλίες του Αντρέα του Παπαντρέου στη Βουλή και αν εξαιρέσουμε πως οι πολιτικές που λέει πως θέλει να ακολουθήσει, πρωτοτέθηκαν σε εφαρμογή πριν ακόμα γεννηθεί η Ζωή η Λάσκαρη, είναι ολοφάνερο πως έχουμε να κάνουμε με έναν εντελώς σύγχρονο πολιτικό ο οποίος - όπως και όλοι οι πολλοί άλλοι πραγματικά σύγχρονοι πολιτικοί – έχει ως ευαγγέλιο τη θεωρία ενός ανθρώπου ο οποίος πέθανε με τη βεβαιότητα πως η πρωτη προλεταριακή επανάσταση θα λάβει χώρα στην Αγγλία.

(3) Ο Βαγγέλης ο Βενιζέλος είναι ευφυής – Κάποιοι εχθροί του σοσιαλισμού ισχυρίζονται πως στην περίπτωση του Ευάγγελου του Βενιζέλου γίνεται σύγχυση ανάμεσα στην ευφυία και την ευφράδια. Οι ίδιοι ισχυρίζονται πως η πολιτική σταδιοδρομία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ πάει από αποτυχία σε γκάφα και το αντίστροφο. Προφανείς ανοησίες. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως και στις επόμενες εκλογές το ΠΑΣΟΚ θα είναι και πάλι στη Βουλή. Μια επιτυχία η οποία δεν μπορεί παρά να πιστωθεί στις ξεχωριστές πνευματικές ικανότητες του ηγέτη του.
n
Όπως παρατηρείτε στιν φωτογραφία ο Ευάγγελος ο Βενιζέλος μπορεί να χρησιμοποιήσει και τα 2 χέρια για πράγματα που άλλοι άνθρωποι κάνουν μόνο με το ένα. Είναι αμφιδέξιος, ένα χαρακτηριστικό πολύ συνηθισμένο στους εξαιρετικά ευφυείς ανθρώπους

(4) Ο Μικης ο Θεοδωράκης είναι αριστερόςΓια αρχή το δηλώνει ο ίδιος και είναι πολύ μεγάλος για να λέει ψέματα. Κατά δεύτερον ήταν υπουργός άνευ αντικειμένου στην κυβέρνηση του Κωνσταντίνου του Μητσοτάκη. Και αν αυτά δεν είναι αρκετά για να πειστείτε για τις προοδευτικές του πεποιθήσεις, να σας θυμίσω πως δε χάνει ευκαιρία να επιτεθεί στους Εβραίους – οι οποίοι, όπως όλοι ξέρουμε, φταίνε για την κρίση, τους σεισμούς, τις ανίατες ασθένειες και τις αποτυχίες στις τελευταίες τις Γιουρο τις Βίζιον. Μια αλήθεια για την οποία λίγοι τολμούν να μιλήσουν και να δώσουν λύση (αν εξαιρέσουμε την προ 70ετίας προσπάθεια). Αν και αυτό δεν σας είναι αρκετό, να θυμίσω επίσης πως πρόσφατα πρότεινε να εξορισθεί η Μαρία η Ρεπούση επειδή οι απόψεις της στερούνται την εθνικοφροσύνη που οι απόψεις και οι σκέψεις κάθε πραγματικού Έλληνα πρέπει να έχουν. Δηλαδή τι άλλο να κάνει ο άνθρωπος για να πείσει, ακόμα και τον πιο δύσπιστο, πως είναι αριστερός.

(5) Το πανελλήνιο συγκλονίζεται και σοκάρεται συνεχώς - Αυτό δεν χρειάζεται να το αποδείξω. Το λένε οι ειδήσεις. Φασίστες που δολοφονούν, αστυνομικοί που πουλούν προστασία, τσιγγάνοι που παρανομούν, πολιτικοί που χρηματίζονται και άλλα καινοφανή, κάνουν το πανελλήνιο να κάνει τη διαδρομή σύνεφα – έδαφος τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Οι ανόητοι που ενδεχομένως να αμφιβάλουν για την αλήθεια της συγκεκριμένης φράσης μάλλον δεν έχουν συναντήσει ποτέ αρχισυντάκτη δελτίου ειδήσεων. Αν το είχαν κάνει θα μάθαιναν πως το πανελλήνιο αποτελείται κυρίως από ηλικιωμένους συμπολίτες μας οι οποίοι δεν μπορούν να πανε ούτε μεχρι το dvd club της γειτονιάς τους και να νοικιάσουν μια ταινία προκειμένου να δουν κάτι ενδιαφέρον από τις 7 μέχρι τις 9 το βράδυ.
n
Η συγκλονιστική εικόνα ενός μικρού κοριτσιού που χορεύει σόκαρε πολλές ελληνικές οικογένειες που στέλνουν τα παιδιά τους στο πιάνο και το μπαλέτο


(6) Δεν είναι όλοι η ψηφοφόροι της Χρυσής της Αυγής φασίστες και ναζί – Εδώ, νομίζω, έχουμε να κάνουμε με μια πραγματικότητα πέρα από κάθε αμφισβήτηση. Όντως, οι άνθρωποι που ψηφίζουν ένα κόμμα του οποίου οι βουλευτές παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους και πλακώνουν στο ξύλο όποιον δεν γουστάρουν ή όποιον έχει το θράσος να τους αμφισβητήσει και να τους εκνευρίσει, οι άνθρωποι που εξοργίζονται όταν καίνε τη σημαία οι αναρχικοί αλλά ψηφίζουν ανθρώπους που έχουν τατουάζ με σβάστικες, δεν είναι όλοι φασίστες και ναζί. Είναι βέβαιο πως ανάμεσά τους υπάρχουν και πάρα πολλοί άνθρωποι που η πνευματική τους κατάσταση είναι τέτοια που προκειμένου να παραμείνουν στη ζωή χρειάζεται να έχουν μονίμως στο αυτί τους ένα ακουστικό το οποίο είναι συνδεδεμένο με συσκευή αναπαραγωγής ήχου η οποία επαναλαμβάνει το ηχογραφημένο μήνυμα: «εισπνοή... εκπνοή.. εισπνοή...εκπνοή...»
image
Φυσικά υπάρχουν και οι ανόητοι παραλληλισμοί των πονηρών εθνοπροδοτών που κάποια στιγμή θα λογοδοτήσουν (από τη σελίδα της ραδιοφωνικής εκπομπής «Ό,τι να ‘ναι - ΣΚΑΙ 100,3» στο face το book)

(7) Ο Γιάννης ο Σμαραγδής είναι σκηνοθέτης – Οι αμφιβολίες που ενδεχομένως να δημιουργήσει σε κάποιους κακόπιστους η θέαση κάποιας ταινίας του, διαλύονται όταν διαβάσουμε το βιογραφικό του: «μεγάλωσε στο Ηράκλειο της Κρήτης και σπούδασε σκηνοθεσία στην Αθήνα και το Παρίσι». Κατά συνέπεια δεν μπορεί παρά να είναι σκηνοθέτης, ακόμα και αν οι ταινίες του δείχνουν το αντίθετο. Στο κάτω κάτω και ο Αντώνης ο Σαμαράς, την ώρα που σκούπιζε τα σάλια που του είχε αφήσει το ωραίο γλείψιμο του Γιάννη του Σμαραγδή, σκηνοθέτη τον αποκάλεσε. Δε νομίζω πως κοτζάμ συνομιλητής του Θεού μπορεί να λέει παλαβομάρες.
image
Ο Αντώνης ο Σαμαράς παραδίδει πιστοποιητικό σκηνοθετικής ικανότητας στον Γιάννη τον Σμαραγδή


(8) Το πρόβλημα είναι οι μικρές μειοψηφίες – Δε νομίζω πως υπάρχει φράση που να περιγράφει καλύτερα το πρόβλημα της Ελλάδας. Πραγματικά, η διαφθορά και η ανικανότητα πολύ μικρών μειοψηφιών πολιτικών, εφοριακών, αστυνομικών, γιατρών, δημοσίων υπαλλήλων, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών (προσθέτετε το επάγγελμα της αρεσκείας σας), δημιουργεί πρόβλημα στις αδιάφθορες και ικανές μεγάλες πλειοψηφίες. Κάποιοι πονηροί που προσπαθούν να αποδείξουν πως οι μειοψηφίες είναι πάρα πάρα πολύ μεγάλες, αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν οι μεγάλες πλειοψηφίες να αφήνουν τις πολύ μικρές μειοψηφίες να λειτουργούν με τέτοια ασυδοσία. Εννοείται πως υπάρχει απάντηση σε αυτό το άθλιο και προβοκατόρικο ερώτημα και μόλις βρεθεί θα είστε οι πρώτοι που θα τη μάθετε.

(9) Ο κυρ-Φώτης ο Κουβέλης είναι το φάρμακο κατά της αϋπνίας – Εδώ δεν χρειάζεται να πω τίποτα. Μιλάμε για μια αλήθεια που είναι πολύ εύκολο να αποδειχθεί. Πάρτε ένα cd με ομιλία του προεδρου της ΔΗΜΑΡ, καθίστε αναπαυτικά και πατήστε το πλέι. Σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα τα πρόβατα θα μετρούν εσάς για να κοιμηθούν.
image
«Ευάγγελε, καλύτερα να κάτσουμε, γιατί έτσι κι αρχίσω να μιλάω θα σε πάρει ο ύπνος όρθιο και θα χτυπήσεις»

(10)Το μνημόνιο ήταν η σωστή συνταγή αλλά δυστυχώς δεν εφαρμόστηκε σωστά Μια φράση που από πολλούς πονηρούς θεωρείται μύθος και της οποίας την ορθότητα θα προσπαθήσω να αποδείξω με ένα απλό παράδειγμα. Έστω ότι ο πρόεδρος του Ποσειδώνα της Μηχανιώνας, προκειμένου να βελτιώσει την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας του, ζητά από τον προπονητή να εφαρμόσει το πλήρες προπονητικό πρόγραμμα της Μπαρτσελόνα της οποίας την τακτική τού ζητά να ακολουθήσει και μέσα στο γήπεδο. Στην απίθανη περίπτωση που η ιστορική – λέω «ιστορική» γιατί στην Ελλάδα όλες οι ομάδες είναι ιστορικές μόνο και μόνο επειδή υπάρχουν - στην απίθανη περίπτωση, λοιπόν, που η ιστορική ομάδα του Ποσειδώνα δεν γίνει Μπαρτσελόνα, η ευθύνη δεν θα βαρύνει ούτε το προπονητικό τιμ της Μπαρτσελόνα, ούτε τον πρόεδρο που θεώρησε πως οι παίκτες του μπορούν να το ακολουθήσουν. Θα φταίει το ότι το πρόγραμμα δεν εφαρμόστηκε σωστά και όλοι θα ξέρουμε πως έτσι και εφαρμοζόταν ακριβώς όπως έπρεπε, δεν αποκλείεται το αποτέλεσμα του τελικού του Τσάμπιονς του Λιγκ του 2017 να ήταν Μπάγιερν Μονάχου - Ποσειδώνας Μηχανιώνας 1-1 (3-5 στα πέναλτι)

Δεν υπάρχουν σχόλια: