"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Oι Τούρκοι δηλώνουν δυστυχισμένοι

Μπορεί το τουρκικό κατεστημένο δια της «Χουριέτ» να άρπαξε την ευκαιρία από την ομιλία Πάγκαλου για να παρουσιάσει μια ειδυλλιακή εικόνα της χώρας σε σχέση με την Ελλάδα, αυτό όμως πόρρω απέχει από την πραγματικότητα.

Η τουρκική οικονομία καλπάζει, οι αριθμοί ευημερούν, αλλά ο λαός δηλώνει δυστυχισμένος.

Αυτό προκύπτει από σφυγμομέτρηση που έκανε η αμερικανική εταιρία Gallup για τον δείκτη ευημερίας των πολιτών ανάμεσα σε 124 χώρες με αναφορά στο 2010.

Μόνο το 16% των Τούρκων δηλώνει ότι είναι ευτυχισμένοι από τη ζωή τους! Ακόμα και εμείς οι Έλληνες παρά τις οικονομικές δυσκολίες που βιώνουμε είμαστε σε καλύτερη θέση από τους γείτονες μας.

Τις πρώτες θέσεις σύμφωνα με τη σφυγμομέτρηση τις κατέχουν η Δανία, η Σουηδία και ο Καναδάς. Η Ελλάδα καταλαμβάνει την 62η θέση ενώ η Τουρκία την 75.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: