"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Η Google επιστρέφει στο... γκαράζ

Η Google βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των κορυφαίων εργοδοτών παγκοσμίως, με τα κεντρικά γραφεία της στην Καλιφόρνια να προσφέρουν, μεταξύ άλλων, ανέσεις όπως δωρεάν γεύματα και μετακίνηση, καθώς και αίθουσες χαλάρωσης με πιάνο και γιόγκα

Την προηγούμενη εβδομάδα ήρθε στη δημοσιότητα άλλο ένα προνόμιο που απολαμβάνουν ορισμένοι υπάλληλοι της εταιρείας. Κάθε εβδομάδα δίνεται η δυνατότητα σε περίπου 26 υπαλλήλους της εταιρείας, στην πλειονότητα τους μηχανικοί, να συμμετέχουν στα λεγόμενα «Google Wor-kshops». Τα εργαστήρια αποτελούν έναν πρωτότυπο τρόπο να «αποδράσουν από τις οθόνες των υπολογιστών και τις καρέκλες των γραφείων τους για να χρησιμοποιήσουν εργαλεία συγκόλλησης, τρυπάνια και άλλα ακριβά μηχανήματα», υπογραμμίζει δημοσίευμα του πρακτορείου A.P., στο οποίο επιτράπηκε την προηγούμενη εβδομάδα να κάνει ένα τουρ των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων.

Πρόκειται για έναν πρωτοποριακό τρόπο για την ανάπτυξη της δημιουργικότητας των υπάλληλων της και αποτελεί ιδέα του Λάρι Πέιτζ, του από τις 4 Απριλίου νέου διευθύνοντος συμβούλου της Google, η οποία ιδρύθηκε το 1997 στο πίσω μέρος ενός ενοικιαζομένου γκαράζ. Ο κ. Πέιτζ προχώρησε στην ίδρυση των εργαστηρίων το 2007 σε μια απόπειρα να επανασυνδέσει την εταιρεία με τις ρίζες τις. «Η αίσθηση που επικρατεί εδώ στην Google είναι ότι όλα τα καλά πράγματα ξεκινούν σε ένα γκαράζ», επισημαίνει ένας εκ των επικεφαλής μηχανικών που επιβλέπουν τα εργαστήρια, ο Γκρεγκ Μπάτερφιλντ. «Ο Λάρι ήθελε να δημιουργήσει ένα αντίστοιχο περιβάλλον, όπως αυτό που είχαν αντιμετωπίσει αυτός και ο Σεργκέι όταν ξεκίνησαν την Google, ένα είδος παιδικής χαράς για την επιδίωξη ιδεών», συμπλήρωσε.

Τα εργαστήρια, τα οποία είναι χωρισμένα σε τέσσερις ειδικούς χώρους, μέταλλο, ξύλο, συγκόλληση και ηλεκτρονικά, βρίσκονται σε μια απομονωμένη γωνία των κεντρικών γραφείων της Google, στο Μάουντεν Βιου της Καλιφόρνιας, τα οποία εκτείνονται σε μια έκταση 4,3 εκατ. τετραγωνικών μέτρων. Μέχρι στιγμής, 300 υπάλληλοι της Google έχουν λάβει την έγκριση που τους επιτρέπει τη συμμετοχή τους στα συγκεκριμένα εργαστήρια.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: