"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Στη δημοσιότητα το πιστοποιητικό γεννήσεως του Ομπάμα

Για «ανοησίες» έκανε λόγο ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αναφερόμενος στη διαμάχη σχετικά με το αν έχει γεννηθεί σε αμερικανικό έδαφος ή όχι.

«Δεν έχουμε χρόνο γι` αυτού του είδους τις ανοησίες. Έχουμε καλύτερα πράγματα να κάνουμε. Έχω καλύτερα πράγματα να κάνω. Πρέπει να βρούμε λύσεις σε σοβαρά προβλήματα και είμαι σίγουρος ότι είναι δυνατό, όμως πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτά», και όχι σε αυτή την αντιπαράθεση, δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Νωρίτερα η αμερικανική προεδρία έδωσε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα το πλήρες πιστοποιητικό γεννήσεώς του, το οποίο αποδεικνύει ότι έχει γεννηθεί στη Χαβάη και επομένως έχει το δικαίωμα να είναι πρόεδρος των ΗΠΑ

Στο έγγραφο αναφέρεται η γέννηση του Μπαράκ Χουσέιν Ομπάμα στη Χονολουλού στο νησί Οάχου, στην πολιτεία της Χαβάης στις 4 Αυγούστου 1961 στις 19:24.

Η διαμάχη σχετικά με τον τόπο γέννησης του Αμερικανού προέδρου αναζωπυρώθηκε τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς ο Αμερικανός μεγιστάνας Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος σκέφτεται να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2012 με τους Ρεπουμπλικάνους, αμφισβήτησε το γεγονός ότι ο Ομπάμα έχει γεννηθεί στις ΗΠΑ.

Ο Λευκός Οίκος εκτιμά ότι η συζήτηση αυτή έχει στόχο να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από σημαντικά θέματα, όπως ο ομοσπονδιακός προϋπολογισμός, και ελπίζει να θέσει ένα τέλος σε αυτήν δίνοντας στη δημοσιότητα το πλήρες πιστοποιητικό γεννήσεως του Ομπάμα, όπως εξήγησε ο διευθυντής επικοινωνίας της προεδρίας Νταν Πφάιφερ.

Από τη μεριά του ο Τραμπ δήλωσε ότι εξαιτίας του ο Λευκός Οίκος αποφάσισε να δημοσιοποιήσει το πλήρες πιστοποιητικό γεννήσεως του Ομπάμα και περηφανεύτηκε ότι «κατάφερε κάτι που κανείς άλλος δεν έχει καταφέρει».

Πάντως σε συνέντευξη που παραχώρησε αρνήθηκε να σχολιάσει αν το πιστοποιητικό που παρουσιάστηκε είναι αυθεντικό.

AEGEAN TIMES

Δεν υπάρχουν σχόλια: