"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΚΙΝΑ: Δεύτερη χώρα σε αγορές πολυτελών ειδών

Το νέο κατάστημα του γαλλικού οίκου μόδας Louis Vuitton αναμένεται να ανοίξει σύντομα στο εμπορικό κέντρο της Τσονγκίνγκ στη Νοτιοδυτική Κίνα (πιθανώς του πολυπληθέστερου δήμου στον κόσμο, με 31,4 εκατ. κατοίκους), καθώς ολοένα περισσότερες εταιρείες πολυτελών ειδών επεκτείνονται στο εσωτερικό της χώρας. 

Η Κίνα αποτελεί από τον περασμένο Δεκέμβριο τη δεύτερη μεγαλύτερη καταναλώτρια χώρα πολυτελών ειδών στον κόσμο, με ετήσιες πωλήσεις 10,7 δισ. δολαρίων

Λαμβάνοντας ώθηση από τον ισχυρό ρυθμό ανάπτυξης και την αύξηση της κατανάλωσης, η Κίνα θεωρείται πλέον το νέο Ελντοράντο των διεθνών οίκων πολυτελών ειδών. Μέχρι το 2015, αναμένεται μάλιστα να έχει καταλάβει την πρώτη θέση από την Ιαπωνία, η αγορά της οποίας εκτιμάται ότι θα δεχθεί φέτος ισχυρό πλήγμα από τον καταστροφικό σεισμό.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: