"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΡΩΣΙΚΟ και ΚΙΝΕΖΙΚΟ μπλόκο σε ψήφισμα κατά Συρίας στον ΟΗΕ

Ρωσία και Κίνα μπλόκαραν την έκδοση καταδικαστικού ψηφίσματος της Συρίας στον ΟΗΕ, που προωθούσαν ΗΠΑ και ευρωπαϊκές χώρες, παρόλο που το καθεστώς Ασαντ δεν δείχνει κανένα σημάδι υποχώρησης. Στο μεταξύ στη σελίδα του facebook «Συριακή Επανάσταση 2011» οι αυτοαποκαλούμενοι «Νέοι της Επανάστασης» εξήγγειλαν σήμερα νέες διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα για μια «Παρασκευή της οργής, 29 Απριλίου», σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τη δοκιμαζόμενη πόλη Ντεράα.

Παρά την εσωκομματική αμφισβήτηση του καθεστώτος, με τις ομαδικές παραιτήσεις εκατοντάδων στελεχών του Μπάαθ σε διάφορες πόλεις και τα κρούσματα απειθαρχίας στις τάξεις του στρατού, δυτικές διπλωματικές πηγές επισημαίνουν ότι ο Ασαντ «δεν κινδυνεύει να χάσει τον έλεγχο των ενόπλων δυνάμεων».

Η κίνηση Sawasiah κατήγγειλε ότι οι νεκροί πολίτες ξεπέρασαν τους 500 (σ.σ. άλλη αντιπολιτευόμενη οργάνωση τους ανέβασε σε 700) κάνοντας έκκληση στις κυβερνήσεις των «πολιτισμένων χωρών» να σταματήσουν το λουτρό αίματος στη Συρία.

Δικαιολογώντας τη στάση της στον ΟΗΕ, η Ρωσία εκτίμησε πως η καταστολή στη Συρία δεν συνιστά απειλή για τη διεθνή ασφάλεια. Τουναντίον, μια εξωτερική παρέμβαση θα αποσταθεροποιούσε την περιοχή, τόνισε η Μόσχα, καλώντας παράλληλα τη συριακή κυβέρνηση να τιμωρήσει τους υπευθύνους της βίας κατά των διαδηλωτών. Την επίλυση του συριακού προβλήματος με εσωτερικό διάλογο χωρίς έξωθεν παρεμβάσεις υποστήριξε και η Κίνα.

Στο μεταξύ το Αλ Τζαζίρα ανακοίνωσε τη διακοπή ορισμένων υπηρεσιών του στη Συρία.

ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: