"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


e-Κάρτα

Του Γκασμέντ Καπλάνι

(...) ΒΡΕΧΕΙ, είναι Χριστούγεννα, καιρός για ευχές. Κάθομαι μπροστά στον υπολογιστή για να στείλω τις δικές μου. Βλέπω αυτές που μου έχουν στείλει. Το e-mail είναι ο πιο γρήγορος ταχυδρόμος. Τις χριστουγεννιάτικες κάρτες τις λαμβάνεις και τις στέλνεις από εδώ. Μπορείς να επιλέξεις μία του γούστου σου στις χιλιάδες ιστοσελίδες που προσφέρονται γι΄ αυτόν τον σκοπό. Αν έχεις όρεξη και φαντασία, μπορείς να φτιάξεις ακόμα και τη δική σου.
Μερικοί νοσταλγούν τα παλιά χρόνια, όταν οι κάρτες στέλνονταν με το ταχυδρομείο. Έπρεπε να τις αγοράσεις, να γράψεις τις ευχές σου, τη διεύθυνση του αγαπημένου προσώπου, να περπατήσεις μέχρι το ταχυδρομείο για να τις ταχυδρομήσεις. Τώρα όλα αυτά φαίνονται σαν να ανήκουν σχεδόν σε έναν κόσμο που έχει μπει στο μουσείο.
Τα πάντα γίνονται πιο γρήγορα, πιο σύντομα, με ένα κλικ που λέμε. Οι παλιοί τρόποι ισχύουν μόνο για τους λιγοστούς παλιούς φίλους. Για τους άλλους είναι το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: