"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑίικο ΣΟΥΡΓΕΛΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Ο βαθύτερος λόγος έκπτωσης του Στέφανου Κασσελάκη

 Γράφει το ΕΜΟ ΤΕΑΜ

Βγήκε πριν 11 μήνες με χαμόγελα και με την αύρα της φρεσκαδούρας
. Ένα νέο πρόσωπο, μακριά από τις φράξιες της Αριστεράς, που έχουν μέσα τους εγγενή τη διάσπαση.

Κάποιοι ξιφουλκούν κατά του πρώην Προέδρου Αλέξη Τσίπρα ευθέως για το σημερινό μπάχαλο στον ΣΥΡΙΖΑ. Το σίγουρο είναι πως δεν προσπάθησε να τον σώσει. Άλλωστε ήταν το επιτελείο του που τον προώθησε έναντι του φαβορί, της Έφης Αχτσιόγλου.

Πολλά ειπώθηκαν, πολλά θα γραφούν, αλλά είναι είναι βέβαιο: ο ΣΥΡΙΖΑ πάει ντουγρού για το 4%, ό,τι κι αν συμβεί. Ακόμη μία διάσπαση, μαζικές αποχωρήσεις ίσως, κόμμα Κασσελάκη ενδεχομένως. Όλα είναι πιθανά στα αχαρτογράφητα νερά.

Ο Στέφανος ήταν μια κάποια λύσις. Τώρα η Κεντρική Επιτροπή θεωρεί πως είναι το βασικό πρόβλημα. Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει την απάντηση. Και ίσως δεν είναι αυτή που αναμένουν οι ανατροπείς…

Έχει ενδιαφέρον ποιος θα ανέβει στη ΔΕΘ και με ποια ιδιότητα. Με όλα αυτά δεν αποτελεί έκπληξη που ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται πέμπτος στις δημοσκοπήσεις.

Σε όλο αυτό το χαμό είναι αλήθεια πως ο ΣΥΡΙΖΑ μείωσε την επικοινωνιακή δυναμική των 45 εξαγγελιών του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. Έριξε τον εκλεγμένο από τη βάση Πρόεδρο για να το πετύχει αυτό, αλλά ως γνωστόν η πολιτική απαιτεί θυσίες.

Για να σοβαρευτούμε όμως, μιας και οι εξελίξεις στην Αξιωματική Αντιπολίτευση αφορούν τους πάντες και όχι μόνο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο βαθύτερος λόγος έκπτωσης του Στέφανου Κασσελάκη είναι η μη προοπτική εξουσίας.

Καλώς ή κακώς ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε 4,5 χρόνια. Για μια σειρά από λόγους οι βαρώνοι, οι λοχαγοί και λοιποί βαθμοφόροι του κόμματος θεωρούν πως με τον Κασσελάκη στην ηγεσία, δεν πρόκειται να δουν εξουσία.

Και για αυτόν το λόγο αμφισβητείται και ο Ανδρουλάκης στο ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ρευστοποιείται, το ΠΑΣΟΚ είναι ακόμη ντούρο και όχι μελάτο.  

Τα σενάρια για ένα μεγάλο κεντροαριστερό σχηματισμό παίζουν, αλλά δεν έχουν πιθανότητες σοβαρές να υλοποιηθούν.

Στο τέλος της ημέρας κερδισμένος είναι αυτός που...

 

 δρομολόγησε πρόγραμμα ως το 2027 και δήλωσε πως δεν σκέφτεται να βγει στη σύνταξη. Τα υπόλοιπα είναι για να έχουν να λένε στα καφενεία το χειμώνα που θα είναι δριμύς όσο οι εχθροπραξίες στο ΣΥΡΙΖΑ.




Δεν υπάρχουν σχόλια: