"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


NoυΔο-γαλαζαίικο ΡΑΓΙΑΔΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: H πινακοθήκη των ηλιθίων

 

Του ΘΑΝΟΥ ΤΖΗΜΕΡΟΥ

Κρίμα που δεν ζει ο Τσιφόρος. Οι γαλαζαίοι θα του ήταν ατέλειωτη πηγή έμπνευσης.

Σήμερα την τιμητική του έχει ο εικονιζόμενος.

Το πόσο μυαλό κουβαλάει δεν είναι δύσκολο να το αντιληφθείς: απλώς κοιτάς τη φάτσα του. Αν μάλιστα τον δεις δίπλα σ΄αυτόν που τον επέλεξε για ΥΠΕΞ, νομίζεις ότι είναι δύο cartoons σε 3D για το ριμέϊκ της ταινίας "Ο ηλίθιος κι ο πανηλίθιος."

Δείτε το καινούργιο ρεσιτάλ ηλιθιότητας που έδωσε σε συνέντευξή του στον Open. Το τι πέταξε ο στόμας του δεν λέγεται. Θαμάξτε:

«Δεν υπάρχει περίπτωση εμείς ξαφνικά να βρεθούμε με έναν τεράστιο αριθμό μεταναστών.» Το ότι έχουμε βρεθεί ήδη, μάλλον δεν το έχει αντιληφθεί.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η Γερμανία για τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών «δημιουργούν μία διάρρηξη σε σχέση με την ελεύθερη κυκλοφορία των προσώπων και των αγαθών» και «θέμα ενότητας σε ό,τι αφορά τη Συνθήκη Σένγκεν». Αυτό τον καίει τον ηλίθιο.

Βλέπεις είχαν βολευτεί με την πατέντα: "Τους δεχόμαστε όλους, τους δίνουμε καθεστώς ασύλου και τους στέλνουμε πακέτο στη Γερμανία." Όταν τους έλεγα ότι και η Γερμανία κάποια στιγμή θα φρακάρει και θα μας τους στείλει πίσω με κοιτούσαν σαν ηλίθιοι (που είναι).

Τι άλλο είπε το αστροπελέκι: «η Γερμανία έχει τα δικά της εσωτερικά πολιτικά προβλήματα και έχει και ένα πολύ ειδικό καθεστώς, διότι παρέχει πάρα πολύ υψηλή πρόνοια, κοινωνική πρόνοια στους μετανάστες και αυτό είναι προς τιμήν της. Αλλά, καταλαβαίνουμε όλοι ότι αυτό θα μπορούσε να λειτουργεί και ως μια πηγή προσέλκυσης». Τώρα κατάλαβε ο αστέρας ότι όταν τους τα δίνεις όλα, δεν θα σταματήσουν να έρχονται.

Τι είναι  το αίσχος του Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου, που απλώς μοιράζει τους εισβολείς στις χώρες της Ε.Ε., αυτό που ο Όρμπαν έτριψε στη μούρη της Ε.Ε. λέγοντας "δεν παίρνω κανέναν";

Για τον τετραπέρατο ΥΠΕΞ είναι «μια πολύ σοβαρή ρυθμιστική βάση (...) ένα εργαλείο ρυθμιστικό, το οποίο κατανέμει με μια σχετική δικαιοσύνη τα βάρη μεταξύ των χωρών πρώτης υποδοχής, και των χωρών του Βορρά (...) ο οποίο θα πρέπει να σεβαστούμε όλοι».

Πώς κρίνει το καθεστώς με τα μιλιούνια που μπουκάρουν κάθε μέρα από παντού;

«Η Ελλάδα έχει μία πάρα πολύ αυστηρή πολιτική επιτήρησης των συνόρων»! Σκέψου να μην είχε!

Είναι και περήφανος ανθρωπιστής διότι «το ελληνικό Λιμενικό έχει σώσει την τελευταία δεκαετία περισσότερο από μισό εκατομμύριο κόσμο στις ελληνικές θάλασσες»! Και διαβεβαίωσε ότι «Στην περίπτωση που υπάρχει κίνδυνος ανθρώπινης ζωής, θα σώσουμε τις ανθρώπινες ζωές». Ιάσονας Νο 2.

Και κατέληξε στο κορυφαίο «Άρα, αυτήν τη στιγμή η Ελλάδα είναι απολύτως θωρακισμένη»!

Είπε και για την Τουρκία ο Αϊνστάιν: «Χάρη στην καλή συνεργασία που υπάρχει, ιδίως μεταξύ των Λιμενικών των δύο χωρών και της αστυνομίας των δύο χωρών, έχουμε καταφέρει να φέρουμε πλήγματα στη βάση, στη ρίζα του πράγματος, που είναι οι παράνομοι διακινητές». Ήταν τόσο ισχυρά τα πλήγματα που οι ροές φέτος υπερδιπλασιάστηκαν!

Είχε και γνώμη για την «γαλάζια πατρίδα»: δεν αφορά το Αιγαίο! Ακούστε τι ισχυρίσθηκε ο ανεκδιήγητος: «Η γαλάζια πατρίδα δεν αποτυπώνεται στα σχολικά εγχειρίδια με χάρτη ο οποίος φέρει αξιώσεις. Είναι στην ηπειρωτική χώρα της Τουρκίας, δεν καταλαμβάνει το Αιγαίο, δεν καταλαμβάνει την Ανατολική Μεσόγειο.» Θα αφορά μάλλον το... μπλε τζαμί.

Και τι προτείνει για να αντιμετωπιστεί ο τουρκικός μαξιμαλισμός;

«Εμείς θα προσπαθήσουμε βήμα-βήμα να χτίσουμε ένα βήμα διαλόγου και διαβούλευσης»!

Βήμα-βήμα, χτίζει ένα βήμα. Μπορώ να μην σχολιάσω και τα άθλια Ελληνικά του;

Παρ' όλα αυτά μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος, Έλληνα. Διότι ο θεός της διπλω-αομματίας...

 

 σε διαβεβαιώνει:

«Δική μου πεποίθηση είναι ότι ο ελληνικός λαός, αυτήν τη στιγμή, εκείνο το οποίο θέλει είναι ασφάλεια, ηρεμία, ευημερία. Και πάνω από όλα θέλει μια υπερηφάνεια στην άσκηση της πολιτικής. Θέλω, λοιπόν, να σας πω το ακόλουθο: Διαβεβαιώνω τον ελληνικό λαό ότι αυτήν τη στιγμή μπορεί να αισθάνεται ασφαλής».

Ουάου! Α, ρε Τσιφόρε, λείπεις...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: