"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΠΑΣΟΚικά ΕΘΝΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ: Κοινωνικά στελέχη στηρίζουν

 

Toυ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΙΜΑΤΗ

Η είδηση λέει ότι «160 κοινωνικά στελέχη της Θεσσαλονίκης στηρίζουν Δούκα» και η πρώτη απορία μου (φαντάζομαι και δική σας) είναι εις τι ακριβώς συνίσταται η ιδιότητα του κοινωνικού στελέχους.

Τι σόι επάγγελμα είναι αυτό πάλι;

Από την ανάγνωση των ονομάτων καταλαβαίνω ότι πρόκειται για κομματικά στελέχη που δεν έπαιξαν ποτέ στην Α΄ Εθνική. Κοινοτικοί, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι ως επί το πλείστον και, το πολύ πολύ, να βρεις και κανέναν πρώην δήμαρχο ανάμεσά τους. Επομένως, ο όρος «κοινωνικό στέλεχος» είναι ένας ευφημισμός, τον οποίο επιβάλλει η πολιτική ορθότητα για τα κομματικά στελέχη της Γ΄ Εθνικής.

Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι τα 160 κοινωνικά στελέχη εξηγούν κιόλας τους λόγους για τους οποίους τίθενται υπέρ της υποψηφιότητας του Χάρη Δούκα.

«Τι μπορεί να δώσει ο Χάρης Δούκας;», ρωτούν οι υπογράφοντες και, μεταξύ άλλων, απαντούν: «Μπορεί να εκφράσει και να ενισχύσει τις μεγάλες προσδοκίες που άνοιξε η διαδικασία εκλογής προέδρου».

Να εκφράσει και να ενισχύσει, όχι όμως να πραγματώσει, αυτές τις προσδοκίες. Τους αρκεί η συντήρηση και η ενίσχυση των προσδοκιών· με την πραγματικότητα δεν θέλουν να έχουν σχέση – γι’ αυτό και είναι ΠΑΣΟΚ οι άνθρωποι, και μπράβο τους. Τον ψηφίζουν, λοιπόν, όπως γράφουν, για τις «ακαδημαϊκές, ερευνητικές, κοινωνικές και πολιτικές του γνώσεις και εμπειρίες», καθώς και για το «ριζοσπαστικό, ολοκληρωμένο προγραμματικό πλαίσιο που κατέθεσε για την πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη».

Παραλείπουν, ωστόσο, τον κύριο λόγο για τον οποίο θα ψηφίσουν Χάρη Δούκα για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ: επειδή…

 

 ζουν στη Θεσσαλονίκη και δεν ζουν στην Αθήνα!

Αν ζούσαν στην Αθήνα και έβλεπαν τους αρουραίους στην πλατεία Συντάγματος, την εξάπλωση των τραπεζοκαθισμάτων, την ελλιπή καθαριότητα και την παροιμιώδη αδιαφορία του κ. Δούκα για τα καθήκοντα στον Δήμο Αθηναίων, νομίζω δεν θα ψήφιζαν Δούκα. Ούτε με σφαίρες, που λένε…

ΠΑΡΕΜΠΙΠΤΟΝΤΩΣ

Μια και εξυφαίνεται τέτοια ίντριγκα γύρω από τις προϋποθέσεις υποψηφιότητας για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, ας μου επιτραπεί μία καλοπροαίρετη υπόδειξη προς τους αρμοδίους

Ας βάλουν και μια ρητή πρόνοια ότι απαγορεύεται να θέσει υποψηφιότητα όποιος την ίδια ώρα είναι υποψήφιος για την αντίστοιχη θέση σε άλλο κόμμα.

Ξέρω ότι ακούγεται γελοίο και πολλοί θα το θεωρήσουν περιττό. Χρειάζεται, πάντως, γιατί τους προφυλάσσει από το ενδεχόμενο μιας υποψηφιότητας Δούκα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Τον έχω ικανό…

Δεν υπάρχουν σχόλια: