"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΝουΔο-γαλαζαίικο ΡΟΥΣΦΕΤΑΡΑΔΙΚΟ: Μαθήματα ρουσφετολογικής «παπαγαλίας»

 

Toυ Απόστολου Λακασά

Τελικά, ποιος κατάφερε την έγκριση ολιγομελών τμημάτων στα Γενικά Λύκεια Γερακίου, Σκάλας, Κροκεών, καθώς και στο γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις Ξηροκαμπίου στη Λακωνία;

Ο κ. Νεοκλής Κρητικός ή ο Αθανάσιος Δαβάκης;

Το λέμε αυτό, γιατί και οι δύο βουλευτές της Ν.Δ. στον νομό πανηγύριζαν στην κομματική τους πελατεία ως επιτυχία τους ότι το υπουργείο Παιδείας ανακάλεσε την αρχική του, αντίθετη, απόφαση, με δική τους παρέμβαση στα υπουργικά γραφεία. Για το αντίστοιχο «βραβείο» διαγκωνίζονται και οι κυβερνητικοί βουλευτές στην Ημαθία, ο Τάσος Μπαρτζώκας και ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

Δεν είναι οι μόνοι κυβερνητικοί βουλευτές που εμφανίστηκαν σε τοπικά μέσα της εκλογικής τους περιφέρειας να διεκδικήσουν, ψηφοθηρικά, τα εύσημα γιατί αντέστρεψαν την πολιτική απόφαση του υπουργείου Παιδείας για συγχωνεύσεις τμημάτων σχολείων της περιοχής τους. Το κάδρο έχει και άλλους, και ίσως να «χάνω» κάποιον.

Η υφυπουργός Κοινωνικής Στήριξης και Οικογένειας Αικατερίνη Παπακώστα-Παλιούρα ευχαρίστησε με δημόσια δήλωσή της τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη και την υφυπουργό Ζέττα Μακρή για τη ανάκληση της απόφασης που αφορούσε σχολείο των Τρικάλων – της εκλογικής της περιφέρειας.

Επίσης, «σε διόρθωση της απόφασης που όριζε συγχωνεύσεις τμημάτων σε δημοτικά σχολεία της Ιεράπετρας και της Σητείας προχώρησε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης. Είχε προηγηθεί επικοινωνία και στενή συνεργασία του υπουργού με τον Α΄ αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή Λασιθίου Γιάννη Πλακιωτάκη», ανέφερε σχετική ανακοίνωση του γραφείου του Λασιθιώτη πολιτικού.

Καθώς δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα οι κυβερνητικοί βουλευτές, φαίνεται πως τους αρέσει το… τρολάρισμα που υφίστανται από αντιπολιτευτικά γραφεία ως «ο νέος Γκόρτσος» (πρόκειται για τον υποψήφιο βουλευτή στην υπέροχη ταινία «Τζένη – Τζένη», ο οποίος είχε την επανεκλογή στο τσεπάκι του, αφού είχε σπουδαίο κομματάρχη, «που έχει όλο το χωριό στο χέρι του»).

Επί της ουσίας, βέβαια, οι βουλευτές της Ν.Δ. ακυρώνουν όλο το πολιτικό σκεπτικό της κυβερνητικής απόφασης να…

 

 προχωρήσει σε συγχωνεύσεις τμημάτων και να περιορίσει τη δημιουργία τμημάτων κατεύθυνσης για τη Γ΄ Λυκείου, για εξορθολογισμό των τμημάτων στις σχολικές μονάδες.

Ο αξεπέραστος ελληνικός κινηματογράφος σατίριζε ένα κακό παράδειγμα και, εν προκειμένω, οι βουλευτές της Ν.Δ. το ακολούθησαν.

Κρίμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: