"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΠΑΣΟΚοι "ΓΙΓΑΝΤΕΣ" και ΕΛΛΗΝΕΖΙΚΗ "ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ": Ο Γιάννος Παπαντωνίου αθωώθηκε. Ο σοσιαλισμός νίκησε!

 

 

Του ΜΑΝΟΥ ΒΟΥΛΑΡΙΝΟΥ

Το σύστημα δεν ξεχνά. Τα μαύρα σκυλιά του καπιταλισμού (μαύρα από το χρώμα της ψυχής τους και όχι από το χρώμα του τριχώματος) δεν συγχωρούν αυτούς που ονειρεύτηκαν έναν άλλο κόσμο που είναι εφικτός, έναν κόσμο ισότητας και δικαιοσύνης, έναν κόσμο σοσιαλιστικό. Γι’ αυτό κυνηγούν τους αγωνιστές χωρίς σταματημό.

Μόνο που καμιά φορά πέφτουν πάνω στον τοίχο που τούβλο-τούβλο υψώνουν οι λειτουργοί της δικαιοσύνης που δεν ξεχνούν τον όρκο τους και τη διαφορά ανάμεσα στο συμφέρον των λίγων και το δίκιο τον πολλών.

Ο σύντροφος Γιάννος Παπαντωνίου πολέμησε τον καπιταλισμό με λύσσα. Η φράση «ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ» ακόμα τρομάζει τους αστούς, με την ίδια ένταση που τους τρόμαξε όταν την είχε φωνάξει ο αδάμαστος πολεμιστής που ονειρεύτηκε μια Ελλάδα ελεύθερη σοσιαλιστική σε εκείνο το ιστορικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που δεν θυμάμαι ποιο ήταν. 

Και φυσικά ο καπιταλισμός δεν τον συγχώρεσε ποτέ και τον εκδικήθηκε σκληρά:

Εδώ και περίπου 12 χρόνια τον τρέχει στα δικαστήρια και τον αναγκάζει ξανά και ξανά να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας. Μέχρι που επιτέλους βρέθηκαν έντιμοι δικαστές και τον αθώωσαν από το αδίκημα της δωροδοκίας και της απιστίας.

Διαβάζω ότι η αθώωση ήταν λόγω αμφιβολιών και ότι ο πρόεδρος του δικαστηρίου είπε «Υπάρχουν αμφιβολίες για τα βασικά αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας και της απιστίας, δεν υπήρχαν επαρκείς ενδείξεις και κατά συνέπεια απαλλάσσεται λόγω αμφιβολιών για τη νομιμοποίηση εσόδων που κατηγορείται» και σκέφτομαι ότι κάποιοι, ακόμα και τη στιγμή της δικαίωσης, προσπαθούν να ρίξουν σκιές σε έναν άνθρωπο του οποίου το μοναδικό έγκλημα ήταν ότι είχε μια πλούσια θεία από τον Νίγηρα.

Ομολογώ ότι δεν έχω παρακολουθήσει την υπόθεση αλλά από ό,τι διαβάζω (ψάχνοντας ταυτόχρονα για διάψευση που δεν βρίσκω) ο σύντροφος Παπαντωνίου εξήγησε ότι κάποια (πολλά, επταψήφια) χρήματα που είχαν βρεθεί σε τραπεζικό του λογαριασμό προήλθαν από μια θεία του που ζούσε στον Νίγηρα. Δεν ξέρω αν πρόσθεσε ότι η θεία έστελνε πολλά mail σε διάφορους τυχαίους παραλήπτες, αλλά η ουσία είναι ότι ο απολύτως αληθοφανής ισχυρισμός του δεν έπεισε τον εισαγγελέα.

Ευτυχώς όμως έπεισε τους δικαστές. Φυσικά υπάρχουν πολλοί ρατσιστές συμπολίτες οι οποίοι κοροϊδεύουν τη «θεία από τον Νίγηρα» και οι οποίοι, είμαι σίγουρος, δεν θα κορόιδευαν αν η θεία του αγωνιστή Γιάννου ήταν από την Ελβετία, αλλά δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι ο σύντροφος Παπαντωνίου αθωώθηκε.

Για μένα αλλά και για πολλούς άλλους συμπολίτες, το ότι ο σύντροφος Παπαντωνίου ήταν υπουργός του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος αρκεί για να είμαστε βέβαιοι για την εντιμότητα.

Για μένα και για πολλούς άλλους η ημέρα της αθώωσής του…

 

 (Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου του 2024) είναι μια μέρα χαράς και γιορτής. Είναι η μέρα που αγώνας επιτέλους δικαιώθηκε!

Η μέρα που ο σοσιαλισμός νίκησε! Και μπράβο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: