"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΝΕΟΚΑΤΣΑΠΛΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Kανακάρηδες

 

Toυ ΜΑΝΟΥ ΒΟΥΛΑΡΙΝΟΥ

γονιός (ο) 1. υπεύθυνος για παρακμή «δεν φταίνε κυρίως τα σχολεία για την ανικανότητα των νέων να δεχθούν όρια και κανόνες, άλλοι είναι οι γονείς» 2. πρόβλημα στην εκπαιδευτική διαδικασία «νομίζω πως η φετινή σχολική χρονιά θα ήταν πολύ καλύτερη αν δεν υπήρχαν μερικοί γονείς» 3. κακή επιρροή «η μαμά μου δεν με αφήνει να κάνω παρέα μαζί σας γιατί λέει ότι είστε γονείς»

Η πρώτη αποβολή για χρήση κινητού στην τάξη φανέρωσε και τη ρίζα του εκπαιδευτικού προβλήματος: οι γονείς του μαθητή, αντί να μαλώσουν τον κανακάρη τους, έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν για «την αυστηρότητα» που επέδειξε η διευθύντρια του σχολείου. Ο πατέρας μάλιστα βγήκε και στην τηλεόραση για να πει (τα ελληνικά δικά του) «και ζητάμε πραγματικά εξηγήσεις για τον λόγο το οποίο δεν έγινε καμία ενημέρωση σε εμάς για την επιβολή του συγκεκριμένου μέτρου ή δεν έγινε καμία προειδοποιητική κίνηση να μας πάρουν τηλέφωνο, να μας πουν το παιδί χρησιμοποιεί το κινητό του στο μάθημα και θα πρέπει να το μαζέψετε, να υπάρξει κάποια ποινή πριν την ημερήσια αποβολή». Πράγμα που σημαίνει ότι …

 

τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει στην παιδεία, αν πρώτα δεν προστατευθούν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές από εκείνους τους γονείς που πασχίζουν να κρατήσουν τα παιδιά τους μακριά από όρια και κανόνες.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: