"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΙΣΛΑΜΟ-ΚΑΘΑΡΜΑΤΟΛΑΓΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Η Χεζμπολάχ είναι τρομοκρατική οργάνωση !

 

Toυ ΜΑΝΟΥ ΒΟΥΛΑΡΙΝΟΥ

βομβητής (ο) 1. ενέδρα, παγίδα «οι Ισραηλινοί κατασκεύασαν έναν βομβητή που οι τρομοκράτες της Χεζμπολάχ θα τον θυμούνται για πολλά χρόνια» 2. συσκευή ευνουχισμού «Νικόλα, νομίζω πως είναι πολύ επικίνδυνο να κυκλοφορείς με έναν βομβητή στην μπροστινή τσέπη του παντελονιού σου»

Οι τρομοκράτες ως «μαχητές» (τρομάρα τους...)

Η μεγαλύτερη επιχείρηση ταυτόχρονης εξόντωσης (ή ευνουχισμού, αν κανείς σκεφτεί ότι οι βομβητές συχνά μπαίνουν σε μπροστινές τσέπες) τρομοκρατών δεν ήταν απλώς εντυπωσιακή.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για κάτι που και σε ταινία να το βλέπαμε, θα μας φαινόταν παρατραβηγμένο.

Αυτό όμως δεν πρέπει να μας κάνει να αγνοήσουμε κάτι επίσης εντυπωσιακό: τον αριθμό των Ελλήνων δημοσιογράφων οι οποίοι φαίνεται να αγνοούν ότι η Χεζμπολάχ είναι τρομοκρατική οργάνωση, δρα ως στρατός κατοχής στο Νότιο Λίβανο και επηρεάζει (μτφ.: έχει σε ομηρία) την πολιτική σκηνή ολόκληρης της χώρας που κάποτε έκανε το μεγάλο λάθος να δεχτεί Παλαιστίνιους πρόσφυγες (λάθος που οι Αιγύπτιοι έχτισαν διασυνοριακό τείχος για να αποφύγουν).

Και το χειρότερο είναι ότι …

 

η άγνοια που τους κάνει να μιλούν για «μαχητές» δεν είναι τόσο ιδεολογικής φύσης, όσο αποτέλεσμα της αμάθειας και της τεμπελιάς που τη συντηρεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: