"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑίικο ΣΟΥΡΓΕΛΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: (Τ)ΣΥΡΙΖΑ

Του ΧΑΡΗ ΠΑΥΛΙΔΗ

Κανέναν δεν θα έπρεπε να εντυπωσιάζει η επίδειξη «ηθικού πλεονεκτήματος» που παρατηρείται εσχάτως στον ΣΥΡΙΖΑ με σημείο αναφοράς τον βίο και την πολιτεία του έκπτωτου Στέφανου Κασσελάκη. Ειρήσθω εν παρόδω αφού προηγουμένως είχαν φροντίσει να του κάνουν τον βίο αβίωτο.

Το γεγονός ότι ψάχνουν να βρουν κάτι επιλήψιμο ώστε να τον αποκλείσουν από την εκλογική διαδικασία -προφανώς κατόπιν εορτής και εν προκειμένω πανηγυριού στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ- δείχνει ότι οι «ενάρετες» τσιρίδες των «τσιριζαίων» δεν είναι απλά υποκριτικές, είναι κάτι χειρότερο: είναι ανήθικες!

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι δημοσκοπήσεις που φέρουν τον έκπτωτο να επιστρέφει και να ανακοινώνει την υποψηφιότητά του έχει θορυβήσει -έως τρομάξει- τους περί ηθικής λαλούντες. Διότι όλοι όσοι τώρα προπηλακίζουν λεκτικά τον Κασσελάκη, είναι οι ίδιοι που τότε τον θεωρούσαν άξιο να ηγηθεί των αξιών της Αριστεράς. Και ήταν πλέον των δέκα οι «μωρές παρθένες» που είδαν ως «γαμπρό» τον τέως πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Κι αν τσιρίζουν δεν είναι για το λευκό ποινικό μητρώο και το πόθεν έσχες, ούτε γιατί ο «γαμπρός» δεν τους κάλεσε στον γάμο, αλλά γιατί …

 

ο «γαμπρός» απαρνήθηκε τις πέντε από τις δέκα παρθένες της κατά Ματθαίον παραβολής

Ονόματα δεν λέμε...


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: