"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ: Η αυλή των θαυμάτων

Μόνον συγχαρητήρια αξίζουν στην Αστυνομία για την ταχύτητα που έδρασε στην περίπτωση του Πέτρου Τατσόπουλου. Και μάλιστα τα συγχαρητήρια αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη αξία αφού πρόκειται για αστυνομικούς του τμήματος Ομονοίας, μιας φιλήσυχης περιοχής της Αθήνας όπου η κυκλοφορία παραβατικών συγγραφέων είναι σπάνια. Δεν μπορούσαν να αφήσουν να κυκλοφορεί ελεύθερος για να αμφισβητήσει τη θαυματουργή ικανότητα και άλλων αγίων. Εδρασαν αμέσως, γεγονός που αποδεικνύει ότι έχει γίνει πολλή δουλειά για τη δημόσια ασφάλεια.  

Καμία σχέση με αυτό που έχω ζήσει εγώ στη δική μου περιοχή, την πλατεία Βικτωρίας. Για μια περίοδο συγκεντρώνονταν τοξικοεξαρτημένοι μπροστά στην πόρτα μου για να περάσουν τη νύχτα και τσακώνονταν. Ούτε θυμάμαι πόσες φορές είχα τηλεφωνήσει στην Αμεσο Δράση και πόσες φορές η ευγενέστατη, είναι αλήθεια, τηλεφωνήτρια μου έκανε δύο ερωτήσεις: «Σε ποια περιοχή είστε», πρώτον, και «πόσοι περίπου είναι», δεύτερον. Αμέσως μετά με διαβεβαίωνε ότι «θα ενημερώσει», προφανώς ενημέρωνε, όμως οι άνθρωποι συνέχιζαν έως τα ξημερώματα τις τελετές τους.  

Φαίνεται όμως ότι τα πράγματα άλλαξαν. Ο Τατσόπουλος συνελήφθη εν μέση οδώ και μάλιστα με την παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων. Απορώ γιατί άφησαν ελεύθερους και όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση στο βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone. Απ’ ό,τι ξέρω η απόκρυψη εγκληματία είναι αδίκημα.

Θα ακολουθήσει, αν κατάλαβα καλά, μια απ’ αυτές τις δίκες που μας επιτρέπουν να διαπιστώσουμε τη σοβαρότητα της Δικαιοσύνης μας, στην οποία, να μην ξεχάσω να δηλώσω, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. 

Η αμφισβήτηση των θαυματουργών ικανοτήτων του Αγίου Εφραίμ είναι σοβαρό ζήτημα. Ειδικά όταν τις πιστοποιεί ένα πρόσωπο εγνωσμένου κύρους όπως ο μηνυτής. Δεν το λέω τυχαία το «εγνωσμένου κύρους». Κρίνοντας από το μορφωτικό επίπεδο των αστυνομικών μας είμαι βέβαιος πως αυτόν τον θεωρούν κάτι πολύ σπουδαίο.

Να µην ξεχάσω να συγχαρώ και την κυβέρνηση η οποία έσπευσε να υπερασπιστεί την ελευθερία του λόγου. Αναρωτιέμαι αν η αδυναμία της να αλλάξει τον νόμο που επιτρέπει σε καθέναν από εμάς να βρεθεί στη θέση του Τατσόπουλου οφείλεται σε θαυματουργή παρέμβαση του Αγίου Εφραίμ. Ας ρίξει λίγο νερό στο κρασί του κι αυτός. Τόσοι συμπολίτες μας έχουν ταλαιπωρηθεί.  

Θυμάστε τον κ. Σώρρα που κάποιοι αμφισβητούσαν πως δεν διαθέτει τα 600 δισεκατομμύρια. Ευτυχώς δεν μπόρεσαν να το αποδείξουν και το δικαστήριο τον δικαίωσε.  

Ομως με τον Αγιο Εφραίμ...

 

 είναι πιο δύσκολο.  

Πώς να αποδείξεις ότι δεν θεράπευσαν τον μηνυτή οι γιατροί, αλλά η παρέμβασή του;



Δεν υπάρχουν σχόλια: