"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗ ΙΣΛΑΜΟΛΑΓΝΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ - ΔΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΣ ΟΡΘΑ ΛΟΒΟΤΟΜΗΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ: H κατάπληκτη Marlène Schiappa

 

Σχόλιο της ΣΩΤΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ για τη αντίδραση της υπουργού υποθέσεων του Πολίτη της κυβέρνησης Μακρόν-Καστέξ, Marlène Schiappa στην επίτροπο για την Ισότητα Helena Dalli.

Η υπουργός υποθέσεων του Πολίτη της κυβέρνησης Μακρόν-Καστέξ, Marlène Schiappa, έχει ψιθυρίσει πολλές φορές τους φόβους της για τον εξισλαμιστικό εισοδισμό στην Ευρώπη. Όχι με αυτούς τους όρους. Συνήθως αναφέρεται στην κατάσταση των γυναικών, η οποία αποτελεί μέρος του χαρτοφυλακίου της, δίνοντας την εντύπωση ότι καταλαβαίνει το πρόβλημα αλλά ίσως όχι την έκταση και το βάθος του. Οι πολιτικοί δεν ζουν ανάμεσά μας: αν και έχουν πρόσβαση σε περισσότερες πληροφορίες από μας, δείχνουν να μη γνωρίζουν με ακρίβεια τι εκτυλίσσεται στα πανεπιστήμια, στα σχολεία, στις γειτονιές και στις δημοτικές πισίνες. Εν πάση περιπτώσει, όπως κάνει ο περισσότερος κόσμος ―πολιτικοί και πολίτες― η Schiappa αποφεύγει να παροξύνει την ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα. Πράγματι, τα τελευταία χρόνια στη Γαλλία έχουμε αρχίσει να συζητάμε μερικά απαγορευμένα προβλήματα που επιδεινώνουν τις κοινωνικές εντάσεις ― τα συζητάμε, δεν κάνουμε όμως τίποτα ουσιαστικό για να τα λύσουμε.

Όπως έχω γράψει πολλές φορές, το πρόβλημα δεν είναι η ισλαμική τρομοκρατία: τρομοκρατία υπήρχε πάντοτε και συνεχίζει να προκαλεί τραγωδίες, αλλά είναι λιγοστές ―το πρόβλημα είναι αυτό που μοιάζει να ανακαλύπτει αυτές τις μέρες η Marlène Schiappa: τα ευρωπαϊκά κράτη ―το καθένα χωριστά και όλα μαζί μέσω των ευρωπαϊκών θεσμών― ευνοούν την ιδεολογική, θρησκευτική και πολιτική επέκταση του Ισλάμ. 

Η προστασία των ισλαμιστών είναι μέρος της πολιτικής της Ευρώπης, ιδιαίτερα της αριστεράς η οποία ωστόσο έχει διχαστεί, σιωπηρά, σ’ εκείνη που παραμένει αφοσιωμένη στο κοσμικό κράτος και στον στόχο της εξασθένισης των θρησκειών, και σ’ εκείνη που ασκεί μια διεστραμμένη πολιτική ορθότητα.

Η Γαλλίδα υπουργός φάνηκε λοιπόν κατάπληκτη όταν η επίτροπος για την Ισότητα Helena Dalli (από το Εργατικό Κόμμα της Μάλτας) διακήρυξε τις στενές σχέσεις της με το Forum Of European Muslim Youth And Student Organisations (Femyso), μια οργάνωση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. 

Έχω αναφερθεί πολλές φορές στη Μουσουλμανική Αδελφότητα οπότε θα αποφύγω να αφηγηθώ πάλι την ιστορία και το έργο του εξισλαμισμού που έχει αναλάβει σε ολόκληρο τον δυτικό κόσμο ―το ζήτημα εδώ είναι κατά πόσον εκπρόσωπος ευρωπαϊκών θεσμών, όπως η Helena Dalli, έχει δικαίωμα να υπερηφανεύεται για τη συνεργασία της με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα. 

Όλοι στην Ευρώπη ξέρουμε πως οι ισλαμιστικές οργανώσεις συνεργάζονται με τα κόμματα της ευρωπαϊκής αριστεράς ―θα έπρεπε να το ξέρει και η Marlène Schiappa― αλλά, όπως ανέφερα στην αρχή, συνήθως ψιθυρίζουν σχετικά με αυτές τις διασυνδέσεις. Όχι η Helena Dalli που ανήρτησε στον λογαριασμό της στο Twitter φωτογραφία όπου ποζάρει με εκπροσώπους της Femyso: είτε δεν καταλαβαίνει τι κάνει και είναι κουτή, είτε καταλαβαίνει και έχει πολιτικά, ιδεολογικά ή προσωπικά συμφέροντα.  

Το πρώτο ενδεχόμενο είναι κάπως απίθανο, διότι, επαναλαμβάνω ότι η Femyso δεν αποκρύπτει την ιδεολογία της· εξάλλου, μια γρήγορη περιήγηση στο Διαδίκτυο αποδεικνύει την αντι-γαλλική και αντι-ευρωπαϊκή της στάση, την επιθετικότητα εναντίον των ευρωπαϊκών θεσμών, τη συμπάθεια προς την τζιχάντ και τις σχέσεις με τζιχαντιστικές επιχειρήσεις, όπως είναι, για παράδειγμα, ο εκδοτικός οίκος Nawa. Σημειώνω ότι ο Nawa έχει ζητήσει επιδότηση από το γαλλικό κράτος: το βρίσκω νόστιμο.

Η Γαλλίδα υπουργός χαρακτήρισε τη Femyso «φερετζέ της Μουσουλμανικής Αδελφότητας», αν και το 1989 το διεθνές ισλαμιστικό δίκτυο ανακοίνωσε την ίδρυση της Femyso: δεν είναι «φερετζές», είναι οργάνωση-ομπρέλα. Η Femyso συσπειρώνει πλήθος οργανώσεων, τζαμιών, κορανικών σχολείων, φοιτητικών ενώσεων ισλαμιστών, εκπρόσωποι των οποίων ηγούνται νεανικών συνδικάτων και διαδίδουν ισλαμιστική προπαγάνδα. Υπενθυμίζω ότι η Maryam Pougetoux, αντιπρόεδρος της Φοιτητικής Ένωσης Γαλλίας, είναι μουσουλμάνα· πιθανώς ισλαμίστρια αν κρίνουμε από το λεξιλόγιο και το μαχητικό της ύφος. 

Εν πάση περιπτώσει, η Schiappa τάραξε λίγο τα βαλτώδη νερά και το εβδομαδιαίο περιοδικό Marianne, το μοναδικό έντυπο της αριστεράς που αναγνωρίζει το πρόβλημα, δημοσίευσε έρευνα για τη χρηματοδότηση των ισλαμιστικών οργανώσεων στην Ευρώπη. Μιλάμε για εκατομμύρια ευρώ Ευρωπαίων φορολογουμένων τα οποία διοχετεύονται σε οργανώσεις των Αδελφών Μουσουλμάνων, των σαλαφιστών, των γουαχαμπιστών που πρόσκεινται στη Σαουδική Αραβία και τα τοιαύτα. Όσο για τη Femyso, είναι εκείνη που προώθησε την εκστρατεία «ελευθερία στη χιτζάμπ» την οποία ανέλαβε το Συμβούλιο της Ευρώπης. 

Ο εχθρός είναι μέσα μας: 

 

Υπάρχουν πολλές Dalli σε θέσεις ευθύνης· ή μάλλον, για να το θέσω διαφορετικά, τις περισσότερες θέσεις ευθύνης τις έχουν καταλάβει διάφορες Dalli και οι λύσεις που προτείνει, καθυστερημένα, η ευρωπαϊκή δεξιά είναι εντελώς ανεδαφικές.  

Στην πραγματικότητα, είμαι μάλλον απαισιόδοξη· πιστεύω ότι η Ευρώπη έχει χάσει ένα μεγάλο παιχνίδι από εθελοτυφλία, αφέλεια και τα καλά αισθήματα του κουτόφραγκου.



Δεν υπάρχουν σχόλια: