"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΝουΔο-ΚΚΕδικο ΣΟΥΡΓΕΛΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Ένοπλες δυνάμεις: ενίσχυση ή υπονόμευση;

Των ΘΑΝΟΥ ΤΖΗΜΕΡΟΥ και ΦΑΗΛΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ

Σήμερα (προχθές 21/11) γιορτάζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις. Τι είναι όμως οι Ένοπλες Δυνάμεις;  

Είναι μόνο προηγμένα όπλα και τεχνικά μέσα; 

Όχι! Είναι ευψυχία, φρόνημα και πειθαρχία. 

Οφείλουμε να συγχαρούμε την κυβέρνηση διότι, μετά από δεκαετίες απαξίωσης, κάνει πολλά για να αναβαθμίσει την “τεχνική” πλευρά των Ενόπλων Δυνάμεων. Όμως, οφείλουμε να στηλιτεύσουμε το ότι κάνει επίσης πολλά για να διαβρώσει την ευψυχία, το φρόνημα και την πειθαρχία.

Δεν μπορεί να γιορτάζουμε τη νίκη του Στρατού μας κατά του φασισμού και του ναζισμού, αλλά να καταγγέλλονται, από τα αριστεροκρατούμενα ΜΜΕ, ως “ακροδεξιοί” όσοι παρευρίσκονται σε μνημόσυνο τιμώντας τη θυσία του Ελληνικού Στρατού και τη νίκη του κατά της άλλης μεγάλης κτηνωδίας του 20ου αιώνα: του κομμουνισμού, και η κυβέρνηση να προσυπογράφει

Δεν μπορεί να προσβάλλεται η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, το νομικό πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (!) που διοργανώνει το μνημόσυνο, να χαρακτηρίζονται συλλήβδην οι απόστρατοι ως “κληρονόμοι των γερμανοτσολιάδων” και η κυβέρνηση να συνεπικουρεί τη χυδαιότητα! 

Δεν μπορεί η κυβέρνηση να υποθάλπει την ανέγερση, σε όλη τη χώρα, μνημείων που τιμούν τη δράση των αντιπάλων του Ελληνικού Στρατού, των θιασωτών του σταλινισμού που επεδίωκαν τον διαμελισμό της Ελλάδας και την πρόσδεσή της στο άρμα της Σοβιετικής Δικτατορίας.  

Δεν μπορεί να αποπέμπεται από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ ο μόνος βουλευτής της που είχε το σθένος να εκφράσει αυτή την αδήριτη αλήθεια από το βήμα της Βουλής.

Δεν μπορεί να ανέχεται η κυβέρνηση την ύπαρξη μέσα στις Ένοπλες Δυνάμεις του κομμουνιστικού δικτύου “Σπάρτακος” που υπονομεύει το εθνικό φρόνημα και την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα, υποστηρίζοντας τους “ειρηνιστές” Τούρκους και την αθρόα εισβολή τζιχαντιστών μεταμφιεσμένων σε πρόσφυγες.

Δεν μπορεί η κυβέρνηση να καταργεί τον Στρατιωτικό Κανονισμό, ενδίδοντας σε πιέσεις του ΚΚΕ, και να ακυρώνει την ποινή που επεβλήθη σε καταδρομέα ο οποίος παρέβη το άρθρο 25 του Κανονισμού, που απαγορεύει οποιαδήποτε πολιτική και συνδικαλιστική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της θητείας. Υπογραμμίζουμε ότι ο τιμωρηθείς καταδρομέας δεν συμμετείχε απλώς στις εκδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Συμμετείχε στο άγημα του ΚΚΕ, το οποίο δηλώνει απερίφραστα στο πρόγραμμά του ότι θεωρεί τις Ένοπλες Δυνάμεις όργανο του διεθνούς ιμπεριαλισμού, αντιτίθεται στα εξοπλιστικά προγράμματα “που γονατίζουν τον λαό” και έχει ως στόχο την κατάργηση των Ενόπλων Δυνάμεων και την αντικατάστασή τους από “σώματα ενόπλων κομμουνιστών με λαϊκή καταγωγή”. Το άγημα στο οποίο συμμετείχε ο τιμωρηθείς κρατούσε δύο πανό του ΚΚΕ. Το πρώτο είχε μήνυμα “Από το Πολυτεχνείο ίδιος ο εχθρός: ΝΑΤΟ – κυβερνήσεις – καπιταλισμός” ενώ το δεύτερο είχε μήνυμα “ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ – ΝΑ ΦΥΓΟΥΝΕ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ – ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ” και υπογραφή  “ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ”.

Αυτό δεν είναι συμμετοχή σε εκδήλωση, αλλά έκφραση πολιτικής άποψης, αντιδιαμετρικά αντίθετης από αυτή που πρεσβεύει το Σώμα στο οποίο “υπηρετεί” ο στρατιώτης. 

 Ορθώς ο διοικητής του τον τιμώρησε. Αναρωτιέμαστε γιατί δεν συνέβη το ίδιο και στους άλλους στρατευμένους του κομμουνιστικού αγήματος

 Η κυβέρνηση “διέταξε” την ακύρωση της ποινής, δηλαδή ενέκρινε την παρουσία στις Ένοπλες Δυνάμεις οργανωμένου κινήματος, ελεγχόμενου από το ΚΚΕ, το οποίο επιδιώκει την εθνική ήττα όπως έκανε, με καμάρι, και στη διάρκεια της μικρασιατικής καταστροφής και το ’40-’41.

Σήμερα,
(προχθές 21/11) μέρα γιορτής, η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ο πατριωτικός φιλελεύθερος συνασπισμός της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΞΑΝΑ και της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ, εύχεται δύναμη και υψηλό φρόνημα στα παιδιά μας που υπερασπίζουν με τη ζωή τους την ανεξαρτησία και την εθνική μας ακεραιότητα, κόντρα στις μεθοδεύσεις ενός άθλιου πολιτικού συστήματος. 

Εύχεται επίσης, στον Έλληνα ψηφοφόρο...

 

 ευθυκρισία, ώστε τη στιγμή της κάλπης, να δώσει θεσμικό ρόλο σε όσους παλεύουν για να ξεριζωθεί από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τη χώρα το καρκίνωμα του ολοκληρωτισμού, όποιο χρώμα και να έχει.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: