"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΝουΔο-ΚΚΕδικο ΣΟΥΡΓΕΛΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Πειθαρχία στο Γαλαζαίικο στράτευμα ! Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε???

Ταξίαρχος ε.α.


Η πειθαρχία στον Στρατό διασαλεύεται! 

Όταν ένας στρατιώτης εκφράζεται ή δραστηριοποιείται πολιτικά μέσα στην Μονάδα, ο Διοικητής του θα του επιβάλει τη δέουσα ποινή σύμφωνα με τον ΣΠΚ, στην αναφορά του Τάγματος μπροστά σε όλους τους στρατιώτες. Όταν όμως ο οπλίτης αυτός μέσω των γνωστών πολιτικών κυκλωμάτων καταφέρει την άρση της ποινής του, ο Διοικητής του θα πρέπει αυτό να το αναφέρει πάλι στην αναφορά του Τάγματος. Έλα στη θέση αυτού του Διοικητού που θα πρέπει μπροστά σε όλο το προσωπικό της Μονάδος του να τους πει ότι "κακώς τιμώρησα τον στρατιώτη αυτόν".  

Και τι θα γίνει μετά; 

Ποιος Αξιωματικός θα τολμήσει να ξανατιμωρήσει στρατιώτη για τον ίδιο λόγο; 

Και ποιο θα είναι το κύρος αυτού του Διοικητού πλέον; 

Και τι θα γίνει όταν αυτό μαθευτεί και στις άλλες Μονάδες;

Το ωραίο είναι ότι...

 

 εάν κάποιοι στρατιώτες δραστηριοποιούνται μέσα στην Μονάδα και ο διοικητής δεν μπορεί να τους τιμωρήσει και δημιουργηθεί κανένα μεγάλο θέμα το οποίο θα πάρει διαστάσεις και θα βγει στη δημοσιότητα, τότε η ηγεσία θα ζητήσει ευθύνες από αυτόν τον Διοικητή και μπορεί να τον θέσει σε διαθεσιμότητα. Αυτά όμως προλαβαίνονται στην ρίζα τους, εάν δεν μπορείς να το κάνεις, τότε σου έφυγε το πράγμα και μετά δεν μαζεύεται. Μετά μιλάμε για πειθαρχία!



Δεν υπάρχουν σχόλια: