"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΝουΔοΣΟΥΡΓΕΛΑΡΑΔΙΚΟ: Νόμπελ Ιατρικής στον Άκη Σκέρτσο

 


Λαμπρά παλικάρια της κυβέρνησης Μητσοτάκη,
ιδιοφυείς λεβεντονιοί που στύβουν την πέτρα και βγάζει μιλκσέικ, είναι γιομάτοι φαεινές ιδέες

    Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Το διεθνές βραβείο θα δοθεί στον υπουργό Επικρατείας για τη δήλωσή του στο Mega «δεν υπάρχει κάποια μελέτη που να δείχνει ότι οι εργαζόμενοι στην Αστυνομία μεταδίδουν τον ιό». 

Αυτή η παρέμβαση από έναν εκ των κεντρικότερων «παικτών» της υπερομάδας Μητσοτάκη θεωρείται πλέον ιστορική για την ιατρική επιστήμη. Ο Άκης Σκέρτσος αφενός προσπάθησε να αιτιολογήσει την απόφαση της κυβέρνησης να μην κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό στους αστυνομικούς και αφετέρου συνέχισε την παράδοση της υπεραπόδοσής του και της προσέγγισης μουντιαλικών επιπέδων στον επιστημονικό ανταγωνισμό, δικαιώνοντας ταυτόχρονα όλους όσοι ισχυρίζονται ότι η ιατρική είναι τέχνη.

Σαφέστατα και είναι τέχνη η ιατρική, μας φανερώνει το σκεπτικό Σκέρτσου. Πού να δούμε και στην πολιτική τις ντρίμπλες, τις καντρίλιες, τις φιγούρες και τα τσαλίμια που μπορεί να κάνει ο μέσος υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Εκεί θα αντιληφθούμε για πόση τέχνη μιλάμε…

Πάντως, για να σοβαρευτούμε, το γεγονός ότι «δεν υπάρχει κάποια μελέτη που να δείχνει ότι οι εργαζόμενοι στην Αστυνομία μεταδίδουν τον ιό» είναι αληθές. Γι’ αυτό οφείλει το υπουργείο Υγείας να κάνει μία και να την αναθέσει στον Σκέρτσο και στους εκλεκτούς συνεργάτες του, οι οποίοι θα μετρήσουν τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ένα προς ένα – από τον αστυφύλακα και τον υπαρχιφύλακα μέχρι τον αντιστράτηγο. Υστερα η ομάδα Σκέρτσου θα περάσει εθελουσίως κάποιες ημέρες, εβδομάδες, μήνες αν χρειαστεί στα αστυνομικά τμήματα (παντού, από τα γραφεία μέχρι τα κρατητήρια) και θα καταγράφει αναλυτικά ένα προς ένα τα ανήμπορα και φοβικά μικρόβια του κορονοϊού, τα οποία μόλις δουν στολή το βάζουν στα πόδια.

Τέλος, για να είμαστε δίκαιοι απέναντι στον Άκη Σκέρτσο και στην εκτιμητέα προσπάθειά του να γελάσουμε λίγο σ’ αυτούς τους γκρίζους καιρούς, ας του πιστώσουμε μια επιπλέον απόδειξη του εξαιρετικού χιούμορ που διαθέτει: 

 

Τη δήλωσή του με την οποία προσπάθησε να «μαζέψει» την πρώτη, ανακοινώνοντας ότι οι αστυνομικοί «δεν συμμετέχουν σε αλυσίδες διασποράς του ιού που να δικαιολογούν την επιβολή οποιασδήποτε υποχρεωτικότητας» (σ.σ.: υποχρεωτικότητα ως προς τον εμβολιασμό).

Η Βασιλική Ακαδημία Επιστημών της Σουηδίας ας ετοιμάσει ένα ωραίο βραβείο Νόμπελ για τον μέγιστο Ακη Σκέρτσο!



Δεν υπάρχουν σχόλια: