"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΞΕΦΡΑΓΟ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ: Ευνομούμενη Πολιτεία!


 Toυ ΠΕΤΡΟΥ ΛΑΖΟΥ

Διευθυντής σχολείου στον Άλιμο, άφησε επί μία ολόκληρη εβδομάδα το σχολείο χωρίς θέρμανση διότι "είναι προσβλητικό και μειωτικό για έναν διευθυντή ή έναν εκπαιδευτικό να ασχολείται με την θέρμανση". Δηλαδή δεν πατούσε το κουμπί έναρξης του καυστήρα, επειδή δεν ήταν δουλειά του και το θεωρούσε υποτιμητικό. Μαζί του συμφωνούσαν και εκπαιδευτικοί του σχολείου, οι οποίοι είχαν στείλει σχετική επιστολή στον δήμαρχο Αλίμου, ώστε να φροντίσει ο δήμος να προσληφθεί κάποιος για να... πατά το κουμπί!

Το περιστατικό αποκαλύφθηκε προχθές το μεσημέρι από τον δήμαρχο κύριο Κονδύλη. Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας δήλωσε πως οι υπεύθυνοι κλήθηκαν για εξηγήσεις και εάν υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν. Δηλαδή ο κύριος Διευθυντής σήμερα το πρωί, πήγε κανονικά στο σχολείο και θα διδάξει παιδιά!

Στον Έβρο εντοπίστηκε κύκλωμα έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών rapid test με επικεφαλής φαρμακοποιό, ο οποίος τα εξέδιδε, χωρίς καν να παρουσιάζονται στο φαρμακείο οι "εξεταζόμενοι". Έχουν εντοπιστεί εννέα περιπτώσεις πλαστών βεβαιώσεων και η έρευνα συνεχίζεται. Πελάτες και μέλη του κυκλώματος, επαγγελματίες στρατιωτικοί και ανώτερος αξιωματικός της ΕΛΑΣ, με σημαντική θέση στην περιοχή.  Δηλαδή επιφανή μέλη της τοπικής κοινωνίας, ξεγελούσαν τους πάντες, αδιαφορώντας για την υγεία των συνανθρώπων τους. Σε αυτήν την περίπτωση, τουλάχιστον έγιναν συλλήψεις (10)...

Πριν λίγο διάστημα, εντοπίστηκε στον Παλαμά Καρδίτσας κύκλωμα πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού κατά της CoViD-19. Ως "εγκέφαλος" των 7 συμμετεχόντων στην απάτη, φέρεται μία 44χρονη υπάλληλος του τοπικού Κέντρου Υγείας, η οποία βρίσκεται υπόδικη και έχει τεθεί σε αργία. Δεν έχει απολυθεί, έχει τεθεί σε αργία. Και, όπως αποκαλύφθηκε εχθές, εξακολουθεί να πληρώνεται το 50% του μισθού, επειδή δεν έχει τελεσιδικήσει η υπόθεση! Δηλαδή, εάν η υπόθεση παραμείνει ανοικτή στα δικαστήρια για π.χ. μία δεκαετία, πράγμα διόλου απίθανο με βάση τους ρυθμούς με τους οποίους λειτουργεί η Ελληνική δικαιοσύνη, η κυρία αυτή θα παραμένει σπίτι της και θα την πληρώνουμε εμείς με τους φόρους μας, για δέκα χρόνια! Για να κάθεται! Θέλω να πιστεύω ότι, όταν και εφόσον καταδικαστεί και οδηγηθεί στην φυλακή, θα σταματήσει να πληρώνεται...

Ξημερώματα της Τετάρτης προς Πέμπτη, οι αναρχικοί του Ρουβίκωνα έγραψαν συνθήματα στους εξωτερικούς τοίχους του σπιτιού της αναπληρώτριας υπουργού υγείας, κυρίας Μίνας Γκάγκα. Λίγο νωρίτερα, είχαν βανδαλίσει το σπίτι του υπουργού Επικρατείας κυρίου Σκέρτσου, τρομάζοντας μάλιστα την σύζυγο του που "έπεσε επάνω τους".  Ουδείς από τα μέλη της οργάνωσης συνελήφθη, ούτε καν προσήχθη για διερεύνηση. Εάν όμως ρωτήσετε, έναν οποιονδήποτε αξιωματικό της αστυνομίας, θα σας πει πως είναι γνωστά στην ΕΛΑΣ τα στοιχεία των περισσοτέρων από τα άτομα που συμμετέχουν στον Ρουβίκωνα! Άτομα τα οποία δρουν επί πολλά χρόνια. Ποτέ κανένας όμως δεν καταδικάσθηκε για τα σοβαρότατα αδικήματα που έχουν διαπραχθεί, τόσον καιρό...

Πριν λίγες εβδομάδες, μια 51χρονη γυναίκα στην Θεσσαλονίκη, ξεψύχησε σε θάλαμο του νοσοκομείου "Παπανικολάου". Νοσούσε βαρύτατα με CoViD-19, αλλά μέχρι την τελευταία στιγμή αρνιόταν να διασωληνωθεί, κατόπιν καθοδήγησης και συμβουλών ενός επόπτη Υγείας σε αναστολή εργασίας ο οποίος την παρότρυνε, όχι μόνο να μην δεχθεί διασωλήνωση αλλά και να αποχωρήσει από το νοσοκομείο. Με την αιτιολογία πως πρόκειται για μία απλή ίωση! Άποψη την οποία εξακολουθεί να διαλαλεί, ενώ συνεχίζει να την υποστηρίζει και το περιβάλλον της άτυχης γυναίκας, παρά τον θάνατό της! Τόσο ο επόπτης-καθοδηγητής, όσο και οι οικείοι της, εξακολουθούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι χωρίς να έχουν υποστεί καμία συνέπεια. Παρότι έχουν περάσει περισσότερες από δέκα ημέρες και ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διέταξε κατεπείγουσα διοικητική έρευνα, κανένα στέλεχος της δικαιοσύνης, κανείς αρμόδιος δεν θεώρησε απαραίτητο να ληφθούν μέτρα περιορισμού του κυρίου αυτού, ώστε να αποφευχθεί άλλο αχρείαστοι θάνατοι, άτυχων νέων ανθρώπων.

Όλα τα παραπάνω γεγονότα...

 

 συνέβησαν το σωτήριο έτος 2021, σε διάστημα λιγότερο του ενός μήνα, σε μια ευρωπαϊκή χώρα όπου επικρατεί Νόμος και Τάξη!

Τα συμπεράσματα δικά σας!  



Δεν υπάρχουν σχόλια: