"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΟΤΑΞΙΚΑ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ - ΔΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΣ ΟΡΘΑ ΛΟΒΟΤΟΜΗΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ: Ανώτατο δικαστήριο Ζούκερμπεργκ

 

Το facebook λογοκρίνει αναρτήσεις υπέρ κατηγορουμένου που αθωώθηκε, διότι τις θεωρεί εγκωμιασμό εγκληματικών πράξεων!

    Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Δεν πά’ να λέει η Δικαιοσύνη ό,τι θέλει… Το facebook έχει τον δικό του χαβά και θα κάνει ό,τι γουστάρει. 

Παράδειγμα του προαναφερθέντος, η περίπτωση του δικηγόρου Τηλέμαχου Χορμοβίτη. Εκανε ανάρτηση υπέρ της αθωότητας του 17χρονου Kyle Rittenhouse, o οποίος, ευρισκόμενος εν αμύνη, πυροβόλησε και σκότωσε δύο άτομα στις περσινές διαδηλώσεις στις ΗΠΑ (μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ). Η ανάρτησή του «κατέβηκε» από το facebook και ο λογαριασμός του Τηλέμαχου Χορμοβίτη μπλοκαρίστηκε για 30 ημέρες.

Στην ανάρτηση, όπου ο κ. Χορμοβίτης τολμούσε να υπερασπιστεί κάποιον που κρίθηκε, τελικά, αθώος έλεγε τα εξής: «Το δικαστήριο στην πόλη Κενόσα του Ουισκόνσιν έκρινε ότι ο Kyle Rittenhouse, o 17χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε δύο άτομα στις περσινές διαδηλώσεις μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, είναι αθώος! Και όμως εδώ και τόσους μήνες όλο αυτό το αδίστακτο πλέγμα εξουσίας που κινείται γύρω από το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ (από τον ίδιο τον Μπάιντεν μέχρι τους απλούς βουλευτές του κόμματος και από το Χόλιγουντ μέχρι τα μεγάλα, κατεστημένα ΜΜΕ που ελέγχονται σχεδόν όλα από τους Δημοκρατικούς) είχε βγάλει ήδη την ετυμηγορία του για την υπόθεση, χωρίς να σεβαστεί το τεκμήριο της αθωότητας, χωρίς να εξετάσει τα στοιχεία, χωρίς να περιμένει τη δίκη, αφού το μόνο που μετρούσε γι’ αυτήν τη συμμορία ήταν η προώθηση της πολιτικής της ατζέντας: o Κyle Rittenhouse είναι ένας αιμοσταγής ρατσιστής δολοφόνος, έλεγαν, που ταξίδεψε μέχρι την Κενόσα με σκοπό να σκοτώσει ειρηνικούς διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν εναντίον του ρατσισμού. Και φυσικά αυτή τη γραμμή προπαγάνδιζαν και όλα τα μεγάλα ΜΜΕ ανά τον πλανήτη, που συνηθίζουν να αντιγράφουν τις πιο χυδαίες δημοκρατικές φυλλάδες.

Όμως, όλο αυτό το παραμυθάκι κατέρρευσε με πάταγο στο δικαστήριο. Οι διαδηλωτές όχι μόνο δεν ήταν ειρηνικοί, αλλά έκαιγαν και λεηλατούσαν την πόλη για μέρες. O Rittenhouse […] βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα, αφού αναγκάστηκε να πυροβολήσει όταν δέχτηκε επίθεση από έναν μανιασμένο όχλο, που ήταν έτοιμος για όλα. (Για τα περί ρατσισμού, να σημειώσουμε πως οι νεκροί δεν ήταν μαύροι αλλά λευκοί)».


Γενικό συμπέρασμα: 

 

Δικαιούσθε να γράφετε ό,τι θέλετε, αρκεί να συμφωνείτε με την άποψή μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: