"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΣΟΥΡΓΕΛΑΡΑΔΙΚΟ: Αστυνομικοί να δέρνονται

 

Του ΚΩΣΤΑ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗ

Ας πούμε ότι η κυβέρνηση καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό στα Σώματα Ασφαλείας. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα χαιρετίσει την πρωτοβουλία, έτσι δεν είναι; Διότι, επιτέλους, κάποιος έπιασε από τον λαιμό τους αστυνομικούς. Και λογικά θα καλέσει το θερμό κοινό των social media να πάρει ποπκόρν για να απολαύσει το θέαμα με μια δεξιά κυβέρνηση που αναγκάστηκε να τα βάλει με τα όργανα καταστολής.  

Λάθος. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα τηρήσει την ίδια στάση με εκείνη που υιοθέτησε στο θέμα των υγειονομικών. Θα μιλήσει για υποχρεωτικότητα χωρίς κυρώσεις. Μπορεί να ζητήσει και καμπάνια που να απευθύνεται στο φιλότιμο των αστυνομικών.

Βγαίνει, λοιπόν, ο Μητσοτάκης και λέει ότι καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των αστυνομικών. Και ξημερώνει η μέρα που τίθεται σε αναστολή το 30% της αστυνομικής δύναμης στη χώρα. Πώς το ακούμε αυτό; Μπορεί να λειτουργήσει η χώρα έτσι; 

Ας πούμε ότι μπορεί με μερικές εκπτώσεις στην ασφάλειά της. Να σταματήσουν, για παράδειγμα, οι έλεγχοι στην εστίαση γιατί στενάζει ο κλάδος από τα πρόστιμα. Ομως το προσωπικό που μπήκε σε αναστολή κατεβαίνει σε κινητοποιήσεις. Και ένα μεσημέρι βλέπουμε αστυνομικούς να δέρνονται μεταξύ τους γιατί οι ανεμβολίαστοι απέκλεισαν το υπουργείο στην Κατεχάκη και οι εμβολιασμένοι έλαβαν εντολή να διαλύσουν τη συγκέντρωση. Ναι, το ξέρω ότι δεν γίνονται αυτά τα πράγματα, αλλά ας τραβήξουμε το σενάριο μέχρι τέλους. 

Πώς θα τοποθετηθεί τότε ο ΣΥΡΙΖΑ; 

Θα συμπαρασταθεί στους αστυνομικούς που δέρνονται ή θα απολαύσει το θέαμα με το κοινό του Τwitter;

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των αστυνομικών είναι ανέφικτος για λόγους κοινωνικής γαλήνης και συνοχής. Τελεία

Αν το έλεγε έτσι ο Σκέρτσος, δεν θα είχε μπλέξει. Και αντί στον ΣΥΡΙΖΑ να πιάνονται από εκφραστικές αστοχίες ή ανοησίες, ας μαζέψουν τον Πολάκη και μετά ας καταθέσουν το σχέδιο που θα υιοθετούσαν οι ίδιοι ως κυβέρνηση. 

 Ετσι, για να ξέρει και ο λαός...

 

 τι χάνει τόσο καιρό. Και αν δεν μπορούν να το κάνουν αυτό, ας φτιάξουν έναν πίνακα με τις αντιφατικές δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης, τουλάχιστον να γελάσει λίγο ο κόσμος.



Δεν υπάρχουν σχόλια: