"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΟΥΡΓΕΛΑΡΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: ΚΟΥΙΖ για δυνατους λυτες (+Μερακλήδικο video...)


ΚΟΥΙΖ: Ποια είναι η επαγγελματική ιδιότητα του συγγραφέα των παρακάτω κειμένων (εμπεριέχονται σε άρθρο του στα ΝΕΑ που σχολιάζει τα γνωστά επεισόδια κατά την επίσκεψη Πομπέο):

"Βέβαια, οι σχολιαστές, υπερασπιζόμενοι το μονοπώλιο της κρατικής βίας, επιχειρούν στην ουσία να συγκαλύψουν τον λόγο ύπαρξης αυτών των μηχανισμών καταστολής, που δεν είναι άλλος από τον αποκλειστικό προσανατολισμό τους στο χτύπημα του αγωνιζόμενου λαού. (...)

(Στην αστυνομία) ...κυριαρχεί μια βίαιη αντίληψη για τη μεθοδολογία της καταστολής, που παραβιάζει ακόμη και τους αστικούς δημοκρατικούς κανόνες, που επικαλούνται οι σχολιαστές και την έχουν γνωρίσει πολύ καλά οι διαδηλωτές, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, μαθητές, γυναίκες και παιδιά. Όλοι αυτοί έχουν αισθανθεί το «μέτρο» της νομιμότητας της αστυνομικής δράσης στα ανοιγμένα από τα γκλομπς κεφάλια τους και στα γεμάτα από χημικά πνευμόνια τους. Σε καμιά, όμως, από τις άδικες αυτές περιπτώσεις δεν έχει υπάρξει ο ανάλογος σχολιασμός και πολύ περισσότερο η διάθεση για έλεγχο και τιμωρία των υπαίτιων αστυνομικών.

Όταν, λοιπόν, οι πράξεις καταστολής που στρέφονται κατά του λαού είναι καταφανώς άδικες, δηλαδή παράνομες, καθένας έχει το δικαίωμα να αντιδράσει. Εξάλλου, η άμυνα δεν είναι τίποτε περισσότερο από τη φυσική αντίδραση του ανθρώπου που δέχεται άδικη επίθεση.

Στο επεισόδιο, λοιπόν, κατά την πορεία χιλιάδων διαδηλωτών, μπροστά στο άγαλμα του μακελάρη των λαών, δεν έχουμε τίποτε άλλο παρά μια άδικη επίθεση των δυνάμεων καταστολής ενάντια στο πλήθος των διαδηλωτών. Το λέκιασμα του λαομίσητου αγάλματος από μια μικρή ομάδα διαδηλωτών δεν δικαιολογεί τη βίαιη επίθεση κατά του πλήθους... Το ιδεολόγημα για το συμβολισμό του αγάλματος Τρούμαν ως σύνδεσμο της σχέσης της χώρας μας με τον δυτικό κόσμο δυσκολεύεται πλέον να βρει θιασώτες μπροστά στα όσα εξελίσσονται σήμερα με τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς ιμπεριαλιστές στην περιοχή μας."
 
Απάντηση: 


Υποστράτηγος (σε αποστρατεία) της Ελληνικής Αστυνομίας!  

Ονομάζεται Γιώργος Παλιούρας και ήταν υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων με την παράταξη του ΚΚΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: